Rig Lajos: "A tőlem megvont illetmény összegét biztosítsák a kislány számára!"

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Rig Lajos két hete kérte a miniszterelnököt, hogy segítsen a hatéves Noémin, akinek nem állja életmentő gyógyszereit az egészségbiztosító. A több tíz millió forintos kezeléssel esély lenne arra, hogy megállítsák a kislány állapotának romlását. Semmitmondó választ kapott.

Nem is személyesen Orbán Viktor, hanem az EMMI államtitkára válaszolt Rig Lajos megkeresésére, de az nem derült ki a levélből, hogy a kormányfő közbenjár-e az ügyben. A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa ezért Facebook-oldalán azt írta:

„Bizonyára már mindenki tudja, hogy a rabszolgatörvény megszavazásának megakadályozása miatt, 38 képviselőre róna ki pénzbüntetést a házelnök, köztük rám is. Ezennel nyilvánosan kérem, mivel másképp nem segít a kormány, a tőlem megvont illetmény összegét biztosítsák a kislány számára!”

A politikus azzal indokolt: ha jogtalanul büntetik őt az illetménymegvonással, akkor az a pénz kerüljön olyan helyre, ahol tényleg óriási szükség van rá.

Rig Lajos Orbán Viktor elé vitte az izomsorvadásos kislány történetét, a miniszterelnök segítségét kéri

Az RTL Klub számolt be egy kétegyházi édesanya és 6 éves lánya történetéről. A gyermek gerincvelői izomsorvadással küzd. A riportban elhangzott, hogy egy éve már létezik egy több tíz millió forintos injekció, amit az ilyen betegek kaphatnak. Ehhez Magyarországon is hozzájuthatnak az érintettek, egyedi méltányosság alapján. Noémit viszont elutasította az egészségbiztosító.