Rig Lajos Orbán Viktor elé vitte az izomsorvadásos kislány történetét, a miniszterelnök segítségét kéri

fotó: Béli Balázs / Alfahír

Az RTL Klub számolt be egy kétegyházi édesanya és 6 éves lánya történetéről. A gyermek gerincvelői izomsorvadással küzd. A riportban elhangzott, hogy egy éve már létezik egy több tíz millió forintos injekció, amit az ilyen betegek kaphatnak. Ehhez Magyarországon is hozzájuthatnak az érintettek, egyedi méltányosság alapján. Noémit viszont elutasította az egészségbiztosító.

Rig Lajos viszont levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, segítséget kérve, illetve arra kért mindenkit, hogy anyagi támogatással segítse a gyermek gyógyulását. Az üzenetet a Facebook-oldalán is megosztotta:

"Tisztelt Miniszterelnök úr!

Egészségügyi dolgozó vagyok, de nem bírtam végig nézni Noémiről, a hatéves izomsorvadásos kislányról szóló videót. Nem szégyellem, férfi létemre megkönnyeztem. 
Levelem ezúttal ne úgy tekintse, mint egy jobbikos képviselő számonkérő írását, melyre a válaszadást delegálja valamelyik hithű államtitkárának. Ezúttal egy édesapa fordul segítségért Önhöz, mint édesapához, nagyapához. Nézzen egy kicsit magába, Miniszterelnök úr! Miközben arról szólnak a hírek, hogy újabb stadion épül 400 milliárd forintból, külföldi kórházaknak adományoz a kormány pénzt, addig Noémi gyógyulására nem telik pár millió forint. Eközben a felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc naponta 500 millió forinttal lesz gazdagabb… Ön szerint ez igazságos?

Sajnálattal tapasztaltam, hogy a kormányzati médiumok nem írnak Noémi esetéről, ellenben naponta több hír jelenik meg arról, kit kell éppen gyűlölni, ki a nagyobb sorosbérenc, libsi, náci, libsináci, stb. Ezek szerint fontosabb hír, mit tett, vagy nem tett a Jobbik elnöke az esküvőjén, mint egy hatéves magyar kislány élete. Fontosabb gyűlölni, mint szeretni? 

Miniszterelnök Úr! Amíg Önök leveleznek a családokról, ódákat zengenek az egészségügy helyzetéről, addig Noémi haldoklik, és nem számíthatnak a magyar egészségügyre. Ön, mint édesapa, aki mindent megtesz a saját gyermekeiért, el bírja ezt nézni? Én nem bírom. Már lassan négy éve vagyok országgyűlési képviselő, de szerencsére sosem éreztem magam „igazi” politikusnak. Több, mint 20 évet dolgoztam az egészségügyben. Ahogy mentő dolgozóként sem érdekelt, hogy aki hozzám fordul segítségért, milyen nemű, vallású, milyen a politikai hovatartozása, így azóta sem érdekel. A problémák, betegségek sem válogatnak politikai nézetek szerint, így a segítségnyújtás is mindenkinek jár. Az egészségügyben eltöltött éveim alatt megszoktam, én nem csak beszélek arról, miként lehet segíteni a rászorulókon, nem küldök körleveleket, nem várok önigazolást, nem konzultálok, hanem a legjobb tudásom szerint küzdök a betegekért a műtőasztal mellett és a mentőautóban. 
Noémin én is próbálok segíteni a saját eszközeimmel, és arra buzdítok mindenkit, támogassák a családot. Mint országgyűlési képviselő, annyival több lehetőségem van, hogy levélben kérhetem az Ön segítségét, melyre 15 napon belül reagálni köteles. 

Kérdezem tehát a tisztelt Miniszterelnök Urat, számíthat-e Noémi az Önök segítségére?"