A közéleti primitívség és a bulvár országában élőláncot fognak állni az MTA köré

Hamarosan talán boszorkányokat is égetni fognak.

Jövő hét kedden élőláncos tüntetés lesz az MTA-nál, mert a Habony-művekből és zsák krumplikból vásárolt szavazatokból élő „polgári” kormány újabb tudományellenes lépéseket készül tenni.

Az erről szóló esemény szerint az Akadémiai Dolgozók Fóruma jövő hét kedden, azaz február 12-én élőláncot szervez a Magyar Tudományos Akadémia Lánchídnál lévő épülete köré.

A HVG megszerezte az MTA kivégzését szolgáló Palkovics-tervet

A hvg.hu azt állítja, hogy birtokába jutott annak a beszélgetésnek az összefoglalójához, amiben Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetője részletesen elmondja egy akadémikus kollégájának, hogyan végzik ki a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteit. Csütörtökön a 168 Óra is arról írt saját információi hivatkozva, hogy még májusban drasztikusan átszervezi a miniszter a MTA kutatóhálózatát.

Céljuk, hogy tiltakozzanak a kormány azon intézkedései ellen, amivel teljesen elvennék a tudományos intézmény autonómiáját.

"Fogjunk össze a tudományért! A Magyar Tudományos Akadémia nemzeti értékünk. Védjük meg közösen!" – írták.

A tüntetés 13 órától 16 óráig tart.

Azt kérik a szervezők, hogy pártjelvényeket senki ne vigyen ki, ahogyan füstbombát vagy egyéb hasonló eszközt se. Ehelyett mindenki vigyen magával egy könyvet, ami megjeleníti számára a magyar tudományt.