Felálltak Schmidt Máriáék a Figyelő éléről - jön az új tulajdonos

Mindenkinek van egy főnöke.

A Figyelő szerkesztőbizottsága közleményben tudatta, hogy

"a mai nappal a Figyelő szerkesztőbizottsága lemond és átadja a lap irányítását az új tulajdonosnak. Köszönjük, hogy munkatársaink segítségével ilyen színvonalas és korszerű lapot tudtunk létrehozni. Öröm és megtiszteltetés volt a közös munka. Köszönjük olvasóink támogatását, biztatását, kitartását. Minden erőnkkel igyekeztünk azt megszolgálni.

A Figyelő jövőjéről az új tulajdonos fog határozni. A mi munkánk itt befejeződött. „Jó mulatság, férfimunka volt!”

A szerkesztőbizottság:

Schmidt Mária, Lánczi Tamás, Berecz Kristóf"

A történet mögött a fideszes médiabirodalom építése zajlik, ugyanis a Figyelő is elvesztette a rendszeren belüli függetlenségét, bekerült a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA), és leváltották Berecz Kristófot a lapot kiadó cég éléről.

A 24.hu információi szerint helyére, Deák Bálint a Világgazdaság főszerkesztője érkezett, aki kedden be is mutatkozik a szerkesztőségnek. A váltás azt jelenti, hogy az újságnak – ismét – gazdasági profilt adnak a Schmidt Mária által kitalált politikai arcél helyett. A portál úgy tudja, Lánczi Tamás főszerkesztői posztja is bizonytalanná vált, az alapítvány döntéshozói nem feltétlenül vele képzelik el a jövőt.