600 ezret pakolt gyerekei cégébe Mészáros - százmilliókat vehet ki belőle

Üzleti érzék.

A cégbírósági adatok alapján a portál azt írja: az alaptőkét 600 ezer forinttal emelték meg, méghozzá egyetlen, 600 ezer forint névértékű, osztalékelsőbbségre jogosító részvény kibocsátásával. Ezt az egyetlen részvényt vásárolta meg Mészáros Lőrinc, amivel vélhetően rendkívül jó üzletet csinált a felcsúti dollármilliárdos: a többi részvényes előtt, részesedésének arányánál kedvezőbb mértékben kaphat osztalékot.

A Fejér B.Á.L Zrt. alaptőkéje az emelés után 51 darab 100 ezer forint névértékű, névre szóló törzsrészvényből és a már említett, Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő egyetlen, 600 ezer forint névértékű elsőbbségi részvényből áll. Bár a Mészáros-gyerekek tulajdoni hányada összesen 89,4 százalékra csökkent, édesapjuk pedig csak 10,6 százalékban tulajdonos, az osztalékelsőbbségi részvényre hivatkozva úgy egyeztek meg, hogy idősebb Mészáros Lőrinc az osztalék 50 százalékára jogosult.

Márpedig osztalék bőven akad: a mindössze szűk négy éve működő Fejér B.Á.L. 2015-ről 2016-ra, majd 2016-ról 2017-re is megháromszorozta bevételeit, 2017-ben pedig már összesen 750 millió forint osztalékot fizetett a három Mészáros-gyereknek. 2018-ra vonatkozó mérlegadatok még nincsenek, de ha ennél egy fikarcnyit sem teljesít jobban a cég, Mészáros Lőrinchez akkor is 375 millió forint vándorol – 600 ezer forintért cserébe.

Már pedig jobban fog. 

A családok éve: a taopénzzel kitömött Mészáros-alapítvány a Mészáros gyerekek cégével építtetett

A Fidesz-közeli Magyar Idők írta meg, hogy a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (a Puskás Akadémia fenntartója) 30 százalékos önerő mellett taotámogatásból finanszírozta a nemrég felavatott többfunkciós sportcsarnokot és konferenciaközpontot. A lap azonban azt is megírta, a beruházást a Fejér B.-Á.-L Zrt. valósíthatta meg.