Szombathelyi példa: nem a pártelnökök avatkoztak be, a helyi közösség szervezte meg magát

Ezt mondják az LMP és a Jobbik országos politikusai. 

A jobbikos Bana Tibor szerint Szombathely a múlt csütörtökön megmutatta azt, hogy ha a helyi érdekek mentén történik egy ellenzéki összefogás, együttgondolkodás, akkor abból sokkal többet ki lehet hozni még egy megyeszékhelyen is.

"Úgy gondolom, Szombathely példát mutatott"

- hangsúlyozta.

Az országgyűlési képviselő jelezte, folyamatosak a tárgyalások a Jobbik és az Éljen Szombathely! egyesület között. A közeljövőben, akár már néhány héten belül konkrétumokat tudnak mondani a választókerületek tekintetében - tette hozzá.

"A cél egyértelmű, a mostaninál egy jobb, alkalmasabb, tisztességesebb, és egyáltalán nem korrupt városvezetést érdemelnek a települések, így Szombathely is"

- szögezte le Bana Tibor.

Keresztes László Lóránt példamutatónak nevezte azt a munkát, amit Szombathelyen a helyi közéleti, politikai szereplők elvégeztek.

Az LMP helyi politikusai vezetőszerepet játszottak abban, hogy a képviselő-testületben kialakuljon egyfajta ellenzéki együttműködés - fogalmazott a politikus, majd hozzátette, pártja mindig fontosnak tartotta hangsúlyozni, az önkormányzati választás egy speciális terep, itt lehetőség van arra, hogy együttműködések alakuljanak ki olyan közéleti szereplők között, akik hitelesek a helyi közösségek számára, és így sikerüljön letenni az asztalra közösen egy programot.

"Szombathely országos példát mutatott, és aminek kifejezetten örülök, hogy ehhez nem kellett országos pártvezetőknek beavatkozni, a helyi közösségért tenni akarók ezt megtudták maguk között szervezni. Arra bíztatok mindenkit, hogy vegyen példát a szombathelyi, valós ellenzéki tevékenységet folytató helyi közéleti szereplőkről, és hasonlóan készüljenek fel arra, hogy olyan változást tudjanak a saját városukban, kerületükben generálni"

- fogalmazott Keresztes László Lóránt.

Az LMP-s szerint úgy kell tudni legyőzni a kormánypárti helyi erőket, hogy

azzal ne engedjenek vissza korábban szintén megbukott más színezetű politikai erőket a hatalom közelébe.