Tovább erősödött a Jobbik a biztos szavazók körében

Csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében, a biztos szavazóknál viszont változatlan az előző hónaphoz képest – derül ki az IDEA Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Az ellenzéki pártok közül továbbra is a legerősebb a Jobbik, amelynek a teljes népesség körében nem változott a támogatottsága, de a biztos választók körében 1 százalékpontot erősödött. A szocialisták 7 százalékos, a Demokratikus Koalíció 6 százalékos támogatottsággal bír a teljes népesség körében. A Momentum Mozgalmat a teljes felnőtt népesség 3 százaléka támogatja, amely egy százalékos csökkenést jelent januárhoz képest.

A kormánypártokra a januári biztos szavazó pártválasztók 47 százaléka szavazna, mint az előző hónapban. A Jobbikra az előző hónapi kutatás 16 százaléka után február végén 17 százalék. A biztos szavazó pártválasztók 10 százaléka az MSZP-t, 9 százaléka a DK-t, 4 százaléka a Momentumot támogatná. A Párbeszéd listájára a biztos szavazó pártválasztók 2 százaléka, az LMP listájára 3, míg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listájára a biztos szavazó pártválasztóknak ismét a 4 százaléka szavazna.