"Nem hagyhatjuk, hogy a Fidesz egy bérrabszolgaságon alapuló diktatúrát építsen ki”

A Jobbik ma sajtótájékoztatón is bejelentette, kik azok a személyek, akiket az Európai Parlamentbe küldene. Megerősítették tegnapi értesüléseinket, miszerint a lista első 10 helyén a következő jelöltek állnak:

 1. Gyöngyösi Márton
 2. Balczó Zoltán
 3. Jakab Péter
 4. Bana Tibor
 5. Z. Kárpát Dániel
 6. Brenner Koloman
 7. Lukács László György
 8. Szalayné Pánczél Ágnes
 9. Dudás Róbert
 10. Szalay Szabolcs

A Jobbik EP-listavezetője, Gyöngyösi Márton Szilágyi Györggyel közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Európai Parlamenti választásoknak még soha nem volt akkora tétje, mint most, amikor a választóknak arról kell dönteniük, hogy akarják-e azt, hogy

„Orbán Viktor és a Fidesz kivezesse Magyarországot az EU-ból és egy bérrabszolgaságon alapuló diktatúrát építsen ki.”

A Jobbik ezzel szemben kínál alternatívát, egy biztonságos Európát és szabad Magyarországot.

A párt már tavaly decemberben bemutatta EP-választási programját, amiben három fő témakört jelölt meg, amit a listájukról az EP-be jutó személyek képviselni fognak.

 • Migráció: A párt szerint tagadhatatlan, hogy Európának egy globális kihívással, a migrációs válsággal kell szembenéznie, amivel szemben meg kell védeni Európát és az európai civilizációt. Gyöngyösi elmondta, hogy a Fidesszel szemben nem csak szavakban, hanem tettekben is meg kell mutatkoznia ennek. A párt, a migránsok beengedése helyett, újra felállítaná a határőrséget, hogy a déli határon elkötelezett határőrök védhessék Európát és nem azok a kizsigerelt katonák és rendőrök, akikre máshol is szükség lenne.
 • Elvándorlás: Az elnökhelyettes emlékeztetett, hogy közel 600 ezer fiatal vándorolt Nyugatra a Fidesz politikájának köszönhetően és további 400 ezer gondolkodik azon, hogy kövesse őket. A párt szerint a bérfelzárkóztatásnak egy hosszútávú célnak kell lennie, amiért az Európai Parlamentben egy új kohéziós politika kiharcolásával és a korrupció felszámolásával lehet harcolni. Utóbbi érdekében a Jobbik aktivistái már gyűjtik az aláírásokat.
 • Autonómia: Gyöngyösi Márton úgy látja, hogy az őshonos kisebbségvédelemre nem fordít elég figyelmet az EU. Ezért szeretnék elérni, hogy külföldi minták bemutatásával felhívják a figyelmet a határon túli magyarok autonómia küzdelmére is.

„Mi nemcsak szavakban, hanem tettekben is kiállunk a külhoni magyarságért.”

Plusz egy pontként említette a fake news felszámolását, aminek Magyarországon kuriózumként maga a kormány a forrása. Ma hazánkban a média területén nincs meg a demokráciához szükséges médiapluralizmus.

„Az EU-nak kell meghatározni azokat a normákat, hogy mindenki, a magyarok is megkapják az objektív tájékoztatáshoz való jogot.”

Kiderült, hogy kiket küldene a Jobbik az EP-be

Információink szerint kedden döntött a párt választmánya, eszerint a Jobbik listavezetője Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, második helyen Balczó Zoltán, a Jobbik jelenlegi európai parlamenti képviselője szerepel, a harmadik helyen pedig Jakab Péter, a párt szóvivője lesz. Úgy tudjuk, hogy a negyedik helyen Bana Tibor, az ötödiken Z.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)