Orbán falujában még nincs mesterséges sziget. De lesz!

A magyar Dubaj!

Jövő hétfőn partnerségi egyeztetés céljából lakossági fórumra hívta össze Felcsút népét a Faluházba a polgármester, Mészáros László. Az eseményen a település településrendezési eszközeinek módosítása lesz a téma – írja a Menedzsment Fórum. A lap kiemeli, a település déli határánál lévő záportározó és környezetének szabályozása keretében

a tározóban egy kis mesterséges sziget is épül, melyet híd köt majd össze a 811. sz. főút melletti parkolóval, illetve ott felépítendő étteremmel, sportpályával.

A portál híre szerint tervek szerint a tározónál szabadidő eltöltésére alkalmas környezetet fognak kialakítani turisztikai szolgáltatásokkal felvértezve. A terület a Vál-völgyi kisvasút felcsúti megállójával szomszédos.

A fejlesztések forrásai egyelőre ismeretlenek. A lap felidézi, Felcsút költségvetése EU-s forrással nem számol, 330 millió forintot ingatlanok felújítására tettek félre, ingatlanok beszerzése, létesítése soron pedig 62,6 milliót szerepeltetnek, míg egyéb tárgyi eszközök beszerzésére, létesítésére 55,5 milliót szán az önkormányzat.