Bagoly mondja? - Szijjártó szerint világméretű álhírgyárak működnek

Bagoly mondja? - Szijjártó szerint világméretű álhírgyárak működnek

Épp elég baj nekünk a hazai álhírgyárak működése...

Világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, s úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A miniszter felidézte, amikor egy kicsit több mint két éve Donald Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökének, akkor "esett le igazán" a liberális nemzetközi médiának - élén CNN-el -, és a liberális politikai elitnek, hogy nem ők választják ki az ország elnökét, hanem az amerikai polgárok választják meg.

A külügyminiszter szerint Donald Trump megválasztása hisztériát okozott az Európai Unióban is, kiforgatták az új elnök szavait például a NATO szerepe kapcsán, és rengeteg energiát vitt el az is, hogy azt állította a nemzetközi média, miszerint az oroszok beavatkoztak a választásba Trump oldalán.

"Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják, tehát álhír, és ez két év után úgy omlott össze, hogy akik ezt kitalálták és két éven keresztül fenntartották, azoknak a szeme sem rebben"

- emelte ki Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a hazugságot kitaláló és fenntartó médiumoknál senki nem kért elnézést az olvasóktól és a nézőktől ezért.

Bezzeg a Ripost, a Lokál, a 888, a TV2, a Magyar Nemzet lenyúzott bőrében parádézó Magyar Idők, a "visszafoglalt" Hír TV, az Echo TV, és a sort még hosszan folytathatnánk, na ők bezzeg bocsánatot tudtak kérni az olvasóktól és keresztbe feküdtek az álhíreknek! Ja, nem. De a folytatás akár róluk is szólhatna.

A tárcavezető szerint az bizonyos, hogy már a következő álhír gyártásán dolgoznak ezekben a médiumokban, s ennek bármelyik politikus a céltáblája lehet, aki eltér a(z il)liberális fősodortól.

Aki patrióta politikát folytat, aki ki meri mondani, hogy a saját országa az első, a vallási, nemzeti, kulturális identitás fontos, és fallal meri megvédeni az állampolgárok biztonságát, az ellen "hadjáratot folytatnak", s megpróbálják hazugságokkal lejáratni - mondta a miniszter.

Nekünk pedig eszünkbe jut az a kiváló terminus technicus, amit épp a Fidesz sajtója honosított meg a magyar közéletben, azokra alkalmazva, akik kikérik maguknak, hogy hazudjanak róluk, rágalmazzák, zaklassák és elhallgassák őket. Szijjártó Péter, e "kiváló" szakszóval élve,

sivalkodik.

A rinyálás tárgya pedig mi lehetne más, mint a ma született bárány ártatlanságával bíró Fidesz-kormány elleni igaztalan "támadások" sora, ahogy Szijjártó fogalmazott:

"Ez a jelenség Európában sem szokatlan, és ez a bánásmód a magyar kormánnyal is, hiszen az összes "jogállamisági mázzal leöntött" támadás az álhír kategóriába tartozik."

A botcsinálta külügyér végül tengerentúli magasságokba képzelte magát:

"Az amerikai példa szerintem egy fontos útmutatást ad nekünk, mert az amerikai elnök kitartott, több mint két éven keresztül vívta ezt a küzdelmet és kiderült, hogy igaza van (...), nekünk is ugyanúgy ki kell tartanunk, ugyanúgy mennünk kell előre, s ugyanúgy azzal kell szembesülnünk, hogy a sokadik lebukása ennek a nemzetközi álhírgyárnak is ugyanazt fogja indukálni, mint az eddigi lebukások: kitalálnak majd egy újabb hazugságot."

Az "Igazság falával" leplezné le a Fidesz-propaganda hazugsággyárát a Jobbik | Alfahír

Az "Igazság falán" a fideszes médiában bírósági ítéletek nyomán kötelezően közölt helyreigazításaiból közölnek válogatást - mondta el Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a Nyugati téren tartott hétfői sajtótájékoztatón. A Jobbik európai parlamenti programjának a migráció elleni küzdelem, a bérunió, az európai ügyészséghez való csatlakozás és az elszakított magyarság autonómiája mellett az álhírek elleni küzdelem is szerves része - tette hozzá.