Egy állami alap lehet az NHB Bank bedőlésének legnagyobb vesztese

Egy állami alap lehet az NHB Bank bedőlésének legnagyobb vesztese

A Széchenyi Tőkealap-kezelőnek 7 milliárd forintja ragadhatott bent a bedőlt Matolcsy-rokon bankjának bedőlésekor.

Az állami tulajdonban levő Széchenyi Tőkealap-kezelőnek 7 milliárd forintja ragadhatott bent a bedőlt NHB Bankban - írja a 24.hu.

A portál több forrásból származó információi szerint a Széchenyi Tőkealap-kezelő durván 7 milliárd forintját bukja el. Ennyi pénzt tartott ugyanis a bedőlt bankban, és ennek csak töredékét kapja majd vissza a betétesek kártalanítására szolgáló Országos Betétbiztosítási Alapból.

A 24.hu megkereste a Széchenyi Tőkebefektetési Alapot is. Válaszukban az értesülésüt nem cáfolták, és mindössze annyit írtak, hogy a Növekedési Hitel Bank Zrt. végelszámolási eljárása jelenleg folyamatban van, a részletekről a vonatkozó szabályok alapján az eljárás után tudnak tájékoztatást adni, de tőkebefektetéseikkel továbbra is zavartalanul támogatják a gazdasági szereplőket, sem likviditási, sem forrás-kihelyezési problémát nem okoz az NHB végelszámolása.

A 7 milliárd forintos bukással szinte biztosan a Széchenyi Tőkealap-kezelő lehet a legnagyobb kárvallottja a Matolcsy-féle üzleti kör bankjaként elhíresült hitelintézet bedőlésének.