Nemcsak a parkolás, a parkolás ellenőrzése is hatalmas üzlet a fideszes kötődésű vállalkozásnak

Nemcsak a parkolás, a parkolás ellenőrzése is hatalmas üzlet a fideszes kötődésű vállalkozásnak

Havi 50 millió forint bevétel.

A 24.hu információi szerint július 9-én lejár a zuglói parkolási rendszer működtetéséről szóló szerződés: a zuglói önkormányzat egy céget, a több kerület parkolási bizniszeiben mozgó SIS Parkingot bízta meg a parkolás ellenőrzésével, magyarán, ez a cég foglalkoztatja a parkolóellenőröket. Mindezt nem kevés pénzért teszi, havonta parkolóhelyenként nettó 5950, bruttó 7556 forintot fizet az önkormányzat a fideszes kötődésű vállalkozásnak – mondta a portálnak Várnai László, aki a Civilzugló Egyesület jelöltjeként került be a képviselő-testületbe.

Mivel durván 7 ezer parkolóhely van a kerületben, ez a cégnek havi bő 50, évente 600 millió forintos bruttó bevétel.

Mint kiderült, a 2017-es szerződésben szerepelt a hosszabbítás lehetősége, ám erről az önkormányzatnak döntenie kéne. A portál úgy tudja, hogy a szocialisták szeretnék a szerződés meghosszabbítását, ám Karácsony Gergely másképp döntött, így elmaradt a múlt csütörtökre kiírt testületi ülés.

Mint ismert, a zuglói parkolási rendszer maga a közgazdasági csoda: veszteséges. A Fidesz és az MSZP által megkötött szerződés megszavazásakor Karácsony csak tartózkodott, majd aláírta a kerületet megrövidítő szerződést. 

A 24.hu emlékeztet: nem maradtak adósai az akadékoskodó polgármesternek a nagy pártok, a Fidesz és az MSZP képviselői múlt kedden a tulajdonosi közbeszerzési bizottságban nem szavazták meg a polgármesteri kabinet alá tartozó Zuglói Lapok nyomtatásának esedékes közbeszerzését. Ha nem lesz elmozdulás, akkor úgy egy hónap múlva leállhat a kerületi újság.