Jobbik-LMP-Puzsér: a most bemutatott jelöltekkel nem lehet leváltani a Fideszt

Jobbik-LMP-Puzsér: a most bemutatott jelöltekkel nem lehet leváltani a Fideszt

Ahogy arra már előre figyelmeztetett a szocialista színekben politizáló Molnár Zsolt, szombat délelőtt az MSZP-Párbeszéd-DK és némi meglepetésre a Momentum közös listán mutatta be a támogatandó 23 fővárosi polgármesterjelöltet.

Nem meglepő, de az elmúlt 30 év politikáját elutasító Jobbik-LMP centrum egyetlen egy kerületben sem "kapott" polgármesteri pozíciót.

Az pedig szintén felvet egy kérdést, hogy miközben a vidéki (nagy)városokban sikerül a különböző szintű ellenzéki együttműködés, koordináció, a fővárosi MSZP (a fideszes-szocialista közös mutyival, a zuglói parkolási maffiával különös viszonyban álló Karácsony Gergellyel együtt) ezt Budapesten minden eszközzel akadályozni próbálja.

A Jobbik-LMP-Puzsér szomorú, az MSZP megosztó, a Momentum elkeserítő

A centrumpártok két fővárosi elnöke, Bencsik János (Jobbik) és Moldován László (LMP), valamint a Sétáló Budapest csapata közös közleményben adtak hangot a csalódottságuknak.

Mint írták, szomorúan veszik tudomásul, hogy Budapesten az MSZP tudatosan az ellenzék megosztására játszik.

"Nem beszélnek programról, nem egyeztetnek Budapest jövőjéről, hanem kizárólag pozíciókkal seftelnek. Ezzel ellehetetlenítik a teljes ellenzéki együttműködést"

- hangsúlyozták.

Az új politikai pólust képviselő centrumpártok szerint a ma bemutatott polgármesterjelöltekkel és a mögöttük álló pártszövetséggel nem lehet leváltani a Fideszt, hiszen éppen ők okozták kétharmadot,

"és számos esetben a mai napig helyi szinten kollaborálnak a narancsuralommal".

Ez a megállapodás nem a változást és nem az ellenzéki győzelmet szolgálja, hanem a parkolási maffiát és a korrupt szocialista világ túlélését - szögezték le.

Kitértek a Momentumra döntésére, a Jobbik-LMP-Puzsér hármas elkeserítőnek nevezte, hogy ebben részt vesz a Momentum.

"A harminc évet nem lehet leváltani az olimpiát megszavazó Karácsonnyal, a zuglói parkolási botrányt eltagadó Horváth Csabával, az MSZP-vel és a DK-val. Azt gondoljuk, hogy a Momentum szavazói centrum szavazók, azt gondoljuk, hogy a Momentumnak a centrum pártokkal kellene együttműködnie, ahogy erre vidéken számtalan példa van. Sajnáljuk, hogy a kapzsiság győzött az elvek felett"

- írták.

Az úgynevezett összbudapesti ellenzéki egyeztetésben a Jobbik nem vett részt, az LMP pedig legfeljebb informálisan. Bencsik János pénteken arra szólította fel az óbaloldal pártjait, hogy tartsák tiszteletben az új pólus, illetve Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mögött álló társadalmi támogatottságot, valamint jelezte,

mivel a szombaton bemutatott listához a Jobbiknak semmi köze nem volt, az nem fedi le a teljes ellenzéket, a névsort illegitimnek tartják.