Válaszolt a Nemzeti Választási Iroda: a Jobbik adta le elsőként az ajánlásokat

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója leadja a pártra érkezett ajánlásokat
Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója leadja a pártra érkezett ajánlásokat

Sajátos különháború tört ki hétfő reggel a Fidesz és a Jobbik között. Mindkét párt magának vallotta a győzelmet, már ami az ajánlások leadási sebességét illeti.

Mint ismert, a Jobbik képviselői hétfőn leadták a párt által összegyűjtött több mint 30 ezer ajánlást, ami szükséges az európai parlamenti választáson való elinduláshoz.

Ezzel egyidőben a kormánypárti sajtóban és a Fidesz Facebook oldalán is büszkén hirdették és hirdetik: ők adták le elsőként a dokumentumokat.

De akkor mi az igazság?

Mivel kollégánk fültanúja volt, amikor a Nemzeti Választási Iroda munkatársa közli, hogy a Jobbik az első, ezért hivatalosan is megkerestük a szervezetet: tegyenek rendet a leadási sebesség véres frontján.

"A kérdésnek a választási eljárás szempontjából nincsen jelentősége, hiszen mindkét párt az április 23. 16:00-i határidő előtt adta le az ajánlásokat és a lista bejelentésére szolgáló nyomtatványokat. A választási eljárásról szóló törvény alapján az ugyanazon a napon történő leadás egyidejűnek számít."

- áll a válaszban, emellett viszont megerősítették:

"Az adminisztráció a Jobbik ajánlóíveinek és listájának átvételével kezdődött."

Ezzel szemben Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs főigazgatója még hétfő délután is azt mondta: a Fidesz elsőként adta le az ajánlásokat. Amikor viszont az N1TV tudósítója szembesítette a fideszes politikust a valósággal, Hidvéghi már rögtön nem tulajdonított nagy jelentőséget a sorrendnek.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss