Elindult a kampány: a Jobbik vitte a pálmát, kamu hírrel ünnepelteti magát a Fidesz

A Jobbik hétfő reggel elsőként adta le az EP-választáshoz szükséges ajánlóíveket: a párt több mint 30 ezer ajánlást gyűjtött össze.

"Vas megyétől Békésig az ország legkülönbözőbb pontjairól órák alatt ezrével érkeztek a támogató aláírások" – mondta el a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján Sneider Tamás, miután a Jobbik elsőként adta le az elegendő számú ajánlást. 

A pártelnök hozzátette:

Alig 48 óra alatt több mint 30 ezer ajánlást gyűjtöttek.

Sneider szerint a országszerte érezhető, hogy az emberek változást szeretnének. 

„A magyarok az Európai Unió és nem egy új Szovjetunió tagjai akarnak lenni.”

 - mutatott rá. Hangsúlyozta: az elmúlt két nap sikere jól mutatja, hogy a kormánypárti propaganda hazugságaival ellentétben a Jobbik egyáltalán nem esett szét, sőt "százával jelentkeznek" a tagok az alapszervezetekbe. 

Jakab Péter hozzátette: a rezsimet "lendületből kell legyőzni" ehhez pedig lelkesedés, erő és szervezettség kell, és a Jobbik mindháromból jelesre vizsgázott az elmúlt 48 órában. A párt ettől függetlenül tovább folytatja az ajánlások gyűjtését, mert minél több választópolgárhoz szeretnék eljuttatni üzenetüket, amelyet Jakab így foglalt össze:

  • Keleti vendégmunkások helyett nyugati béreket!
  • Keleti korrupció helyett nyugati versenyt!
  • Keleti diktatúra helyett nyugati demokráciát!

A párt szóvivője rámutatott: a Fidesz egyből hazugsággal nyitja a kampányt, amikor azt állítja, ők adták le az ajánlásokat elsőként.

 "Nekik úgy hiányzik a hazugság, mint másnak a kávé."

- jegyezte meg. 

Kitört a leadási sebesség különháború

Ezzel egyidőben sajátos front nyílt a Jobbik és a Fidesz között. Mindkét párt magáénak vallotta a győzelmet, ezért megkérdeztük a Nemzeti Választási Irodát, árulják el az igazságot. Mint kiderült, valóban a Jobbik adta le elsőként az íveket, bár ennek "a választási eljárás szempontjából nincsen jelentősége, hiszen mindkét párt az április 23. 16:00-i határidő előtt adta le az ajánlásokat és a lista bejelentésére szolgáló nyomtatványokat."

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója viszont csak addig tulajdonított jelentőséget a "Fidesz győzelmének" (amiről sajtótájékoztatót tartott), amíg kollégánk szembesítette vele, hogy nem, a Jobbik megelőzte őket.