Készülhetünk a kórházak bezárására?

Kórház
Kórház

A Magyar Kórházszövetség új elnöke, Ficzere Andrea beszélt arról a kormánypárti Magyar Nemzet cikke szerint, hogy alapjaiban kell átalakítani az egészségügyi intézmények, azon belül is a kórházak finanszírozását, illetve most is úgy gondolják, "egy Magyarország méretű országban nincs szükség ennyi aktív ellátást nyújtó kórházra".

Szintén a szakmai modernizáció része, és emiatt rendkívül szimpatikus is, hogy Ficzere szerint a mesterséges intelligencia, az okoseszközök, a központilag irányított folyamatok mind-mind megkönnyítik az életünket és meggyorsítják a betegellátást, ezért nem szabad várni ezeknek a beszerzésével és adaptálásával.

Hogy lesz Magyarországon okos egészségügy? Most még nem tudni, de ne aggódjunk, nemsokára az lesz

Egy friss, magyar egészségügyi startup cég, a Bene Studio szervezett a közelmúltban egy szakmai konferenciát, "Okos egészségügy: Merre tovább?" címmel. A beszélgetésben a házigazda Bene Bálint alapító-ügyvezetőn kívül Péteri János egészségbiztosítási szakértő, valamint Bibok György (orvosigazgató, 77 Elektronika Kft.)

Az más kérdés, hogy az Orbán-kormány hogyan fogja ezt lekommunikálni, főleg annak tükrében, hogy még mindig a kórházbezárások az egyik állandó jelzője a szocialista kormányzásoknak, az elmúltnyolcévnek.

Nem hajléktalan-, hanem munkásszálló lesz az újpesti kórházból | Alfahír

A 444 szúrta ki azt a kormányhatározatot, melyben Orbán Viktor elrendeli, hogy IV. kerületben, a Árpád út 124-126. szám alatti ingatlanon munkásszállás kerüljön kialakításra. Itt volt korábban az Árpár Úti Kórház, amiből egyébként korábban még hajléktalanszállót akartak csinálni. Az átalakításra 1.318.800.000 forintot biztosít a kormány. Arról nincs információ, hogy kik fognak beköltözni a munkásszállóba.

Mindenesetre a Magyar Kórházszövetség kész együttműködni mindenben az egészségügyért is felelős humántárcával.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.