Megharaptak és fojtogattak egy MSZP-s aktivistát

Walking Dead
Walking Dead

Egyre durvább az EP-kampány: Miskolcon korábban egy ismeretlen férfi megvert egy fideszes aktivistát, majd Debrecenben egy fideszes alkalmazott megütött egy Jobbik-szimpatizánst, most pedig az Index arról számolt be, hogy az MSZP egyik aláírásgyűjtőjét támadták meg.

Az Igazságügyi Bizottság fideszes alelnökének belefér, ha "buzi kurvának" neveznek egy nőt, csak, mert jobbikos? | Alfahír

Vitányi Istvánt arról szerettük volna kérdezni, igaz-e, hogy a jobbikos hölgyet nagy nyilvánosság előtt letámadó, mocskoló, majd megütő férfival munkakapcsolatban áll. Ám az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának fideszes alelnöke szerint, mivel a konkrét bántalmazást a videó nem bizonyítja, a felvételen elhangzó "buzi kurvázással" kapcsolatban nincs mit nyilatkoznia.

Az eset a Móricz Zsigmond téren történt. Torzsa Sándor, a Societas elnöke (ez az MSZP ifjúsági szervezete) az eset után az Indexnek részletesen elmondta, hogyan vitte őt földre egy feldühödött támadó.

Egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához a kezében egy másfél literes üdítős palackkal. A férfi - Torzsa elmondása szerint - az egyik szocialista

"kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel",

majd hozzávágta a palackot. A férfi közben hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott:

"nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott."

A támadó elment a helyszínről, a szocialista politikus feljelentést tett, míg a helyszínen lévő fideszes standtól senki nem érkezett a segítségére.