Az új-zélandi mészárlásra volt válasz a Srí Lanka-i merényletsorozat

Srí Lanka
Twitter

Itt írtunk róla, hogy már jócskán 300 fölé emelkedett a Srí Lanka-i robbantások halálos áldozatainak száma, az indítékok vizsgálata folyamatban van, a nyomozás eddigi eredményei alapján a Srí Lanka-i védelmi miniszter-helyettes arról beszélt, hogy ez volt a bosszú a christchurchi mecsetekben elkövetett támadásokért. Az ausztrál férfi bevándorlásellenes nézetei következtében egy átalakított fegyverrel 50 muszlimot lőtt agyon, szinte pontosan egy hónappal ezelőtt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a rendelkezésre álló információk alapján egyre komolyabbnak tűnik a hatóságok felelőssége a merényletek megvalósulásában:

Srí Lanka: a támadás előtt megvoltak a terroristák nevei és a potenciális célpontok is, de nem tettek semmit a hatóságok | Alfahír

A legfrissebb hírek szerint már 310 halálos áldozata van a Srí Lanka-i öngyilkos támadássorozatnak, ezzel párhuzamosan a hatóságok felelősségével is egyre többen foglalkoznak. Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a helyi szervek értesülhettek a veszélyről, de nem tettek semmit. A CNN újabb információkhoz jutott a korábbi jelzésekről.

(24.hu)