Ujhelyi visszavonulót fújt, az MSZP levette oldalairól a patkánykormányozós videót

Ujhelyi visszavonulót fújt, az MSZP levette oldalairól a patkánykormányozós videót

Baloldalról is erős a nyomás a szocialista Bangóné vállalhatatlan kijelentése miatt.

A szocialisták kommunikációs katasztrófája újabb állomásához érkezett. Az MSZP kampányfőnöke, Ujhelyi István kedd reggel a Facebook-oldalán közölte, hogy eltávolították oldalaikról a Fidesz kormányzását patkánykormányzásnak nevező posztot és videót.

„Meghallottam és megértettem ugyanakkor közösségünk véleményformálóinak féltő szavait is. Nincs vitánk egymással, sőt. Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha. Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt. A Fidesz hazug, súlyos pénzekkel meghirdetett kampányára adtunk hangos, karakán és - vállalom - sokkoló választ. Tudom és érzem a visszajelzések tömegéből, hogy sokak elvárása volt az, hogy végre határozottan és egyértelműen kiálljunk magunkért és közösségünkért. A válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról.”

- bocsátkozott hosszas magyarázkodásba Ujhelyi István a közösségi oldalára írt bejegyzésében. Vélhetően ezzel próbálta az MSZP menteni a helyzetet, miután több baloldali véleményformáló is elítélte, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó az ATV műsorában arra a kérdésre: hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, azt válaszolta: „sok a patkány Magyarországon.”

Az egyik utolsó csapást a szocialistáknak az adhatta, hogy a baloldali publicista, Tamás Gáspár Miklós is lemondásra szólította fel Bangónét.

„Kedves Bangóné, kérjük, azonnal mondjon le a képviselői mandátumáról. Ha nem lesz már a helyén, hibája – a személyét illetően – érdektelen lesz, magánemberként, a közéleten immár kívül, mindenki a legjobbakat fogja kívánni önnek, ha végre csöndben marad”

- írta hétfői publicisztikájában Tamás Gáspár Miklós.

Egészen hétfőig egyébként még úgy tűnt, hogy az MSZP beleáll az ügybe, sőt, politikája részévé teszi a patkányozást. Ujhelyi István a Facebook-oldalán hétfőn még arról írt, hogy a Fidesz kormányzását patkánykormányzásnak fogják nevezni. Ehhez egy videót is készítettek a szocialisták, amit a szocialista politikus úgy kommentált, hogy

„Mostantól így hívjuk e rendszert: PATKÁNYKORMÁNY!”

Ujhelyi István legfrissebb bejegyzéséből kiderült, hogy átgondolták és eddig tartott a patkányozós kampányuk.