Feljelentést tettek, amiért titokban, közpénzen épülnek a fideszes migránsszállók

FIdesz-plakát

A kétes hátterű, több esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő letelepedési kötvényes migránsok ügye után a Fidesz újabb botrányos bizniszbe keveredett: közpénzből, titokban zajlanak a migránsmunkásokat kiszolgáló fideszes szállók építései országszerte - erről Stummer János, a Jobbik alelnöke írt szerdai közleményében, melyben úgy fogalmaz,

a Fidesz lebukott, hiszen korábban közpénzből kiragasztott óriásplakátok ezrein harsogta a bevándorlók felé, hogy „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”, most pedig éppen Orbán Viktor kormánya az, amely ukrán, török, mongol, indiai stb. migránsmunkások ezreinek épít a legnagyobb titokban csinos hoteleket.

A jobbikos politikus emlékeztetett arra, hogy egy 2017-es kormányrendelet alapján már harmadik alkalommal írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium fideszes migránsszállók építésére.

A Pénzügyminisztérium honlapján azonban mindhárom pályázat esetén csak a kiírás olvasható, a pályázatok eredményéről, a nyertes önkormányzatokról, a megítélt támogatás összegéről mélyen hallgatnak.

Nem lennénk meglepve, ha kiderülne, hogy az építkezéseket mohó fideszes vállalkozók kapták, hogy a magyar adófizetők kárára tovább tollasodjanak. Mivel a pályázatok hazai forrásból, költségvetési támogatásból valósulnak meg, így a megkötött szerződések adatait a jogszabály és a Pénzügyminisztérium belső utasítása szerint is köteles lenne közzétenni a honlapján a minisztérium. Ám nem teszi: Orbán Viktor pártja még a saját maga által hozott jogszabályokat sem tartja be.

Mivel a képviselő múltheti felszólítása ellenére sem tett eleget a Pénzügyminisztérium törvényi kötelességének, Stummer János közölte, hogy

büntető feljelentést tett közérdekű adattal visszaélés bűntette miatt ismeretlen tettesek ellen, valamint bejelentéssel élt ugyanezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé.

Közölte: a Jobbik követeli, hogy a kormány tegye közzé, hol, mekkora összegben, hány fő befogadására alkalmas fideszes migránsszálló építésére adott támogatást, mert a magyar embereknek joguk van tudni, hogy a kormányzati propagandával szemben hány bevándorlót hozott, és készül hozni a nyugatra vándorolt magyarok helyére a Fidesz.
 

sss
2019. Augusztus 19. | 09:53
páneurópai
sss
2019. Augusztus 19. | 09:53
páneurópai
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.
Már a NATO is foglalkozik az embargókat kijátszó szervezett bűnözői körökkel.
Galbács Mihály kitálalt a gyulai városvezetés mutyijairól.