Már egy éve elítélték, de még mindig nem vonult börtönbe Balmazújváros volt polgármestere

Már egy éve elítélték, de még mindig nem vonult börtönbe Balmazújváros volt polgármestere

Veres Margit, egykori balmazújvárosi polgármester még mindig szabadlábon van, annak ellenére, hogy a Debreceni Ítélőtábla tavaly áprilisban hivatali vesztegetés elfogadása miatt öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A 24.hu azt írja, hogy a börtönbüntetés azért nem vette még kezdetét, mert Áder János döntésére várnak, akihez az Igazságügyi Minisztériumon keresztül kegyelmi kérvényt nyújtottak be és ezzel egyidejűleg kérték a büntetés végrehajtásának elhalasztását a döntéshozatalig.

Veres Margit védője, Rácsai Lajos a lapnak azt nyilatkozta, hogy nem tudja, a kérvény jelenleg az igazságügyi tárcánál vagy a Köztársasági Elnöki Hivatalnál vesztegel-e, de ügyfele jogosan van szabadlábon.

Az egykori polgármester annak ellenére, hogy a kegyelemben részesülők aránya az összes kérelmezőhöz viszonyítva mindössze 2 százalék volt az elmúlt 18 évben, tavaly pedig nem érte el az 1 százalékot sem, nem érzi magát túlzottan fenyegetve. Ami nem is csoda, miután az elbírálási ideje is jóval túlnyúlik a megszokottól és szabadidejében vezető fideszes politikusokkal látogat labdarúgó mérkőzéseket.

Hiába kapott öt évet a Fidesz által támogatott polgármester, nem hajlandó börtönbe vonulni | Alfahír

Veres Margitnak már egy hónapja a sitten kellene hűsölnie, ám hiába ítélték öt év letöltendőre hivatali vesztegetés bűntette miatt, úgy tűnik Orbán Viktor Magyarországán mindig vannak egyenlőbb állampolgárok, hiszena Fidesz által támogatott független politikusnak esze ágában sincs bevonulnia a büntetőintézménybe.