Az LMP kihátrál Puzsér mögül

Az LMP kihátrál Puzsér mögül

A Mérce értesülései szerint az LMP felbontja a Puzsér Róberttel kötött szerződést, miután a publicista bejelentette, hogy nem indul a budapesti előválasztáson.

Az ökopárt ügyvezetője, Kanász Nagy Máté a következő nyilatkozatot juttatta el a portálhoz:

"Az LMP Ügyvezető Elnöksége felmondja a Puzsér Róberttel kötött szerződést. Támogatásunk feltétele volt, hogy a jelölt részt vegyen az előválasztásban. Minden továbbiról az LMP a napokban dönt. Határozott célunk, hogy Tarlós Istvánnak egy ellenzéki kihívója legyen ősszel."

Frissítés: Kanász-Nagy Máté az Alfahírnek elmondta, az LMP csak Puzsérral kapcsolatban hozott döntést, az egyeztetések folytatásáról, az előválasztásról még nem tárgyaltak, de a következő napokban ez is megtörténik majd.

Puzsér: Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! | Alfahír

Közleményben jelezte Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt, hogy amennyiben az óbaloldal pártjai nem változtatnak az előválasztás feltételei, ő "ebben a bohózatban" nem vesz részt. Mint fogalmazott: "Az előválasztáson való részvételem egyik feltétele az volt, hogy a balliberális tömb korrekt módon osztozzon a kerületi polgármester-jelöltségeken az engem támogató pártokkal."