Puzsér: Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok!

Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

Közleményben jelezte Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt, hogy amennyiben az óbaloldal pártjai nem változtatnak az előválasztás feltételei,

ő "ebben a bohózatban" nem vesz részt.

Mint fogalmazott:

"Az előválasztáson való részvételem egyik feltétele az volt, hogy a balliberális tömb korrekt módon osztozzon a kerületi polgármester-jelöltségeken az engem támogató pártokkal."

A május 26-ai EP-választás eredménye folytán azonban a publicista szerint "a korrekt alku feltételei (...) rendkívül szerény mértékűre szűkültek".

"Budapesten az ellenzék számára húsz nyerhető kerület van. Az MSZP-Párbeszéd tandem tíz százalékos budapesti támogatottságával e kerületek felében(!) állít polgármester-jelöltet. A Jobbik és az LMP három-három százalékos budapesti támogatottságával, mely még így is az ellenzéki szavazatok tizede, nulla és nulla kerületet kap"

- áll a publicista közleményében. Puzsér Róbert hozzátette: "Amikor rákérdeztem arra, hogy mi indokolja ezt az aránytalanságot, a gyurcsányista-szocialista tárgyalódelegáció a tavalyi országgyűlési képviselő-választás eredményére hivatkozott. Ekkor jeleztem, hogy annak a választásnak az eredménye alapján a Jobbiknak és az LMP-nek több kerület is jár. Válaszukból kiderült, hogy a Jobbik és az LMP esetén ez nem számít. Szavazhatnak bárhogy az emberek, a szocialisták a pozícióikban maradnak. Budapesten az ellenzéki szavazók fele nem hajlandó sem a DK-ra, sem az MSZP-re szavazni, a fővárosi kerületek nyolcvan százalékában mégis ők állítanak polgármester-jelöltet."

"Ez gyalázat."

A kommüniké szerint a Puzsér által szorgalmazott "Budapest-minimumot" sem sikerült kialakítani a tárgyalások során: "Fél éven át tárgyaltam velük polgármesteri helyekről meg az előválasztás technikai körülményeiről – jelzem, hogy ez idő alatt Budapest jövője kapcsán egyetlen egyeztetésen sem jelentek meg, hiába kezdeményeztem azt minden alkalommal, és hiába ígérték meg a részvételüket minden alkalommal."

"Csakis a pozíciók érdeklik őket. Azok viszont annyira, hogy mindent kitaposnak abból, akit gyengébbnek látnak. A DK és az MSZP a május 26-ai eredmények ismeretében úgy tárgyal, hogy az Orbán Viktor elismerését is elnyerné. Orbán a komplett ellenzéket aprózza fel és szorítja ki ugyanazzal a kíméletlenséggel, amellyel Gyurcsány az ellenzék erőtlenebb szereplőit. Ez kétségtelenül hatékony érdekérvényesítés, csak ne pózolna azzal a balliberális tömb, hogy ők a "demokratikus oldal"."

Az LMP és a Jobbik által támogatott jelölt  szerint "pár nappal az előválasztás kiírása előtt sem tudni, lesz-e lehetőség online szavazásra":

"Én azt kértem, hogy az ne legyen bonyolultabb, mint megvenni egy repülőjegyet, a DK tárgyalói azonban olyan feltételeket állítanak a netes szavazás megnehezítésére, melyek a budapestiek nagyobb részét megfosztják annak lehetőségétől, továbbá ragaszkodnak ahhoz, hogy napok teljenek el a regisztráció és a voksolás között, s ezzel olyan hosszadalmassá tennék a folyamatot, hogy akik szavazhatnának, azok sem fognak. Számtalan technikai részlet máig nem tisztázott, az aláírásgyűjtés vége és a szavazás megkezdése között a tárgyalás feltételeit diktáló DK három[!] napot akar hagyni a kampányra. Ez a verseny így nem átlátható és nem demokratikus, a résztvevő pártokat azonban ez cseppet sem zavarja."

"Ha a fenti körülmények nem változnak, ebben a bohózatban nem veszek részt"

- áll Puzsér közleményében, aki a következővel zárta gondolatait:

"Folytatom a kampányomat, én kínálom a legerősebb víziót, enyém a legjobb és legrészletesebb program: a főváros újratervezése autóról emberre és betonról zöldre, hogy Budapesten ne csak menni, de lenni is érdemes legyen. Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk."

Puzsér Roberték a kezdetektől három centrumpártban gondolkodtak | Alfahír

A vasárnapi EP-választás finoman szólva is némileg átrajzolta Budapest politikai térképét is, és ahogy kell, az indulatok is elszabadultak. De vajon Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt bizalma valóban megingott a centrumpártokban, a Jobbikban és az LMP-ben? Nem, szó sincs, erről, csak volt egy szerencsétlen szóváltás az LMP-vel - válaszolta érdeklődésünkre Zaránd Péter, a Sétáló Budapest sajtófőnöke.

 

sss
2020. január 26. | 22:00
Kobe Bryant
sss
2020. január 26. | 21:12
Vogel
sss
2020. január 26. | 21:00
Választás
sss
2020. január 26. | 22:00
Kobe Bryant
sss
2020. január 26. | 21:12
Vogel
sss
2020. január 26. | 21:00
Választás
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss