Az ellenzék megmentette volna a gyerekes családokat a kilakoltatástól, a Fidesz leszavazta a javaslatot

Az ellenzék megmentette volna a gyerekes családokat a kilakoltatástól, a Fidesz leszavazta a javaslatot

A parlament népjóléti bizottságában a fideszes többség leszavazta azt az ellenzéki javaslatot, amely megtiltaná, hogy kisgyermekes családokat elhelyezés nélkül lakoltathassanak ki.

A javaslatot a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd független országgyűlési képviselőkkel együtt egy rendkívüli parlamenti ülésnapon tárgyalta volna a kilakoltatási moratórium április 30-ai lejárta után, ám mivel a fideszes képviselők nem vettek részt az ülésen, határozatképtelenség miatt nem tudták megvitatni azt.

Ezután került a Népjóléti Bizottság elé a Város Mindenkié csoport és az Utcajogász Egyesület által kidolgozott javaslat, amit a fideszes képviselők anélkül szavaztak le, hogy meghallgatták volna a felszólalni kívánó szakmai szervezeteket.

A fideszes Selmeczi Gabriella azzal utasította el az AVM felszólalását, hogy a szakmai szervezet hozzászólása a vitához csak hátráltatta volna annak szakmaiságát.

A bizottság után tartott sajtótájékoztatón az AVM képviseletében Misetics Bálint sajnálatosnak tartotta, hogy nem kaptak lehetőséget arra, hogy olyan családokkal együtt vegyenek részt az ülésen, akik érintettként beszélhettek volna a képviselőknek a kilakoltatásokról.