Nem zárták ki, hogy felújítsák a Hableányt

Nagyon furcsa nyilatkozat jelent meg az indexen, ami arról értekezik, hogy vízre bocsátható lesz-e újra a Hableány.

A lap Tóth Mihályt, a hajót üzemeltető Panoráma-Deck Kft. ügyvezetőjét kérdezte arról, hogy fel lehet-e még újítani a hajót, ami a vizsgálatokat követően visszakerül a birtokukba.

„Amennyiben a hajótest képes arra, hogy a hajó rendeltetésszerűen működjön tovább, lesz egy ilyen döntési helyzet”

– nyilatkozta Tóth, hozzátéve, hogy eddig nem vizsgálták ennek lehetőségét, mivel semmit nem tudnak arról, hogy mennyire sérült a hajótest, de nem zárta ki, hogy a Hableány még valaha forgalomba állhat.

Az már más kérdés, hogy mekkora forgalma lenne a tragikus sorsú kis hajónak, mikor a baleset még így is visszavetheti a városnéző hajótúrákat, pedig azoknál még csak nem is egy egykor tömegsírként szolgáló járműről beszélünk. Noha a mai katasztrófaturizmust látva az sem kizárt, hogy sokan vennék igénybe a szolgáltatást.

Már majdnem teljesen kiemelték a Hableányt - a mentést itt követheti élőben | Alfahír

Az utolsó fázisába jutott a Hableány kiemelése; a hajó roncsa 13 napja merült a Duna aljára, így rendkívüli precizitással kell dolgoznia a mentőegységeknek. A kiemelés szakaszos lesz - első ütemben az oldalán fekvő Hableányt felállítják.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.