Menny és pokol után ezüstérem férfi kardban

vívó Európa-bajnokság, férfi kardcsapat
Illyés Tibor/MTI

Ezüstérmes lett a magyar férfi kardcsapat a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon, miután a döntőben mindössze két tussal, 43-45 arányban alulmaradt a németek legjobbjaival szemben.

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kvartett az összecsapás elején elhúzott, kilenc találattal is vezettünk, ekkor azt hittük, aranyos délutánunk lesz.

Később azonban feljöttek a németek, majd át is vették a vezetést, sőt nem sokkal a vége előtt hat tussal már ők vezettek. Kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron vívta az utolsó asszót, aki felhozta a meccset ikszre. 43-43-nál Szilágyinál találatjelző vezetéket kellett cserélni, ami kizökkentette a jó formában vívó magyar fiút. Ezután Wagner két, viszonylag tiszta találattal a németek javára döntötte el a mérkőzést.

Ez a magyar delegáció negyedik érme a kontinensviadalon: korábban ugyancsak kardban ugyancsak ezüstérmet nyertek a hölgyek, ugyanebben a fegyvernemben a hölgyek között bronzérmes lett Márton Anna, illetve férfi párbajtőrözőink is a dobogó harmadik fokára állhattak fel.