Mégis indult amerikai megtorlás a lelőtt drón miatt

Mégis indult amerikai megtorlás a lelőtt drón miatt

Kibertámadást indítottak az Egyesült Államok fegyveres erőinek szakszolgálatai a héten Irán ellen, az amerikai drón lelövése miatt. A Washington Post szerint az egyik támadás az iráni rakétairányító rendszerek számítógépei ellen, a Yahoo szerint egy másik az iráni hírszerzésnek azon szekciója ellen irányult, amely a Hormuzi-szorosban a hajóforgalmat ellenőrzi.

A támadásokat már hosszabb ideje tervezték, először azért akartak visszavágni, mert állítólag iráni szabotőrök pár hete megrongáltak két olajszállító tartályhajót az Ománi-öbölben. Washington Iránt tette felelősség a szabotázsért, Teherán viszont határozottan cáfolta ezt. A kibernetikai támadásra a sajtó értesülései szerint Donald Trump elnök adott utasítást titokban. Az amerikai védelmi minisztérium nem volt hajlandó kommentálni az értesülést, amely magát megnevezni nem kívánó katonai forrásokból származik.

Minden megsemmisülne, ha Iránnal háborúzna az Egyesült Államok - Donald Trump szerint | Alfahír

Nem akar háborút Iránnal - mondta el ismét az amerikai NBC-nek adott, vasárnap adásba kerülő interjújában az amerikai elnök. Donald Trump a nyilvánosságra hozott felvételeken ezután viszont arról beszélt az MTI beszámolója szerint, hogy amennyiben mégis háború robbanna ki, akkor az mindent megsemmisítene.