Német külügyi államtitkár: szégyen, hogy egy uniós tagállam EU-ellenes kampányokat tart

.

A német külügyi államtitkát, Michael Roth szerint szégyen és elfogadhatatlan, hogy Magyarországon az unió tagjaként Brüsszel ellen kampányol. 

Michael Roth a 444.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a legfontosabb politikai ellentét a magyar és német kormány között az, hogy a közös alapértékek tisztelete nélkülözhetetlen a partnerséghez és az együttműködéshez. 

Mindannyian azt várjuk Magyarországtól, hogy nőjön fel ahhoz a felelősséghez, ami az uniós tagsághoz tartozik, és tartsa tiszteletben a közös alapértékeket 

- tette hozzá Roth.

A külügyi államtitkár kifejezte: egy uniós tagállam EU-ellenes kampányokat tart, ahogy azt az Európai Bizottság, és más tagállamok is világosan kifejezték.

Michael Roth arra a kérdésre, hogy a németek a gazdasági érdekeik miatt elnézőbbek Orbánnal, úgy felelt, hogy

ez egy nagyon cinikus feltételezés, mivel számos alkalommal kifejezték súlyos aggályaikat a magyar fejlemények miatt. 

Ugyanakkor azt kiemelte, hogy Magyarország gazdasági teljesítménye és a német-magyar kereskedelmi kapcsolatok jelentősen fejlődnek. De ez semmiképpen sem jár együtt politikai engedményekkel.

CEU-rektor: Orbánnak fontos Soros György | Alfahír

A CEU rektora, Michael Ignatieff szerint Soros Orbánnak úgy kell, mint egy falat kenyér, és ha az üzletember nem létezne, akkor a miniszterelnök kitalálta volna - írja a Der Standard napilapra hivatkozva a Népszava.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nótin Tamás

Friss

Az olvasó szerint a kormányfő "teljesen normálisan viselkedett".
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már eskütételekor bejelentette, hogy feloszlatja a törvényhozást és rendkívüli választást ír ki.
A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát.
A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig.