Hajlandó vitázni Tarlós Karácsonnyal

""
Tarlós István

"Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, forradalmat, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik."

- így kezdődik Tarlós István terjedelmes, Magyar Nemzetben megjelent írása, amit gyakorlatilag teljes egészében az ellenzéki főpolgármester-jelöltnek szentel. A főpolgármester arról értekezik, hogy Karácsony Gergely több dologban is valótlansággal vádolta meg az előválasztási kampány során, így szerinte az sem igaz, hogy felülről diktálnak neki a Fideszből.

"A törvényeket minden önkormányzat és önkormányzati vezető be kell tartsa, hívják akárkinek. Az MSZP-vezetésű megyei jogú városok is betartják. Karácsony is betartaná, csak handabandázik, amit olyan mosollyal igyekszik kompenzálni, amit feltételezhetően barátságosnak vél."

Karácsony Gergely Zugló polgármestere, Tarlós István kihívója és múzsája
facebook.com

Hosszasan foglalkozik a zuglói parkolási botránnyal is, ami Tarlós szerint azt bizonyítja, hogy Karácsony már kerületi szinten bizonyította alkalmatlanságát. Ennek ellenére hajlandó vele vitázni, de közvetítők nélkül. 

"Vitától elvileg ab ovo nem zárkózom el, de nem az ő szabályaik szerint. Tehát hogy „Gulyás Marcik”, Magyar Györgyök, netán maga Karácsony majd „javasolják” a témákat, utána pedig a „vitavezetők” (vagy más) a színfalak mögött a „Gerivel” esetleg megkonzultálják, betanultatják azokat, hát olyat vagy hasonlót biztosan nem játszunk. Én sem kívánnék sem témákat, sem vitavezetőt kijelölni, kinevezni. Ha lesz is értelme vitának, az csakis előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és „face to face” közreműködő nélkül. A felkészültség csak így mérhető le."

A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy egyesek támadásként értékelik a véleményét, de szerinte csak arról van szó, hogy ő látja: "Karácsony a várost és annak vezetését örökös háborúskodásra akarja felhasználni."