Több száz fecskefészket vertek le egy szolnoki önkormányzati felújításon

Molnárfecske
Molnárfecske

Szolnokon az önkormányzat felújíttatta a Széchenyi körúton található orvosi rendelőt, ám mindezt úgy, hogy a munkálatokat már a fészkelési időszak után kezdték meg (május végén), és a kivitelező cég minimum 80, de a helyiek szerint 300 molnárfecske fészket pusztított el. 

Túl azon, hogy a molnárfecske védett állat, és egyébként nem csak a jogszabályok miatt tűnhet barbárságnak ez a cselekedet, de mivel már így is kétmillió fecske hiányzik az országból, a saját megfontolt érdekünkből sem kellene tovább gyéríteni a számukat.

A teljes történetről, a hatóságok közönyéről az Átlátszóban ír az a civil aktivista, aki végigküzdötte, és dokumentálta is a történteket.

Bajban vannak a fecskék a májusi őszben - így segíthet rajtuk! | Alfahír

A Hortobágyi Madárpark- Madárkórház Alapítvány a Facebook-oldalán lát el minket jó tanácsokkal. Egészen sorsszerű, hogy miközben már tavasszal arra figyelmeztettek a szakemberek, hogy a több milliós fecskepopuláció olyannyira megcsappant, hogy 2020-ra el is tűnhetnek a hasznos, rovargyérítő madaraink, erre az aszályos tavaszt követően májusban még havazott is. Vigyázzon, ez nem agymosás!

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.