Ötmilliós bírság a BRFK-nak, amiért az összes munkatárs személyes adatát elhagyták

Az Index szúrta ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatát, amelyben 5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amiért elhagyták az összes munkatársuk személyes adatait.

Születési név, idő, anyja neve, taj-szám, beosztás, munkakör - egy 4 GB-os pendrive-ra voltak rámásolva ezek az adatok, amit a főkapitányság munkatársa egy értekezlet után vélhetően a szállodában felejtett. Az eszközön semmilyen titkosítás nem volt.
 
Még aznap jelentette az elöljárójának, hogy nyoma veszett az adathordozónak, de híába kezdték el azonnal keresni, azóta sem találták meg az adathordozót.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.