A DK Orbán jelöltjétől saját programját hallotta vissza

Ursula von der Leyen

A Demokratikus Koalíció támogatja Ursula von der Leyen megválasztását – írja az MTI. A párt ez ügyben indított online szavazásán több, mint 50 ezer ember vett részt és a többség azt kérte, hogy szavazzák meg a jelöltet.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője hozzátette, hogy a döntésnek politikai okai is vannak. Ursula von der Leyen kedd délelőtt tartotta az Európai Parlamentben a programbeszédét és

a DK örömmel nyugtázta, hogy nagyjából a saját programját hallhatta vissza

– közölte.

A jelölt az Európai Egyesült Államok tervének támogatója,

programbeszédében vállalta az európai minimálbér, az európai munkanélküli ellátás és az európai gyermektámogatások bevezetését, emellett kiállt a multinacionális technológiai cégek tisztességes adóztatása és a klímavédelmi célok mellett is – emelte ki a frakciószóvivő.

Hangsúlyozta, hogy Ursula von der Leyen egyértelművé tette, határozott szankciókkal is fel kíván lépni a jogállamiságot sértő nemzetállami kormányintézkedésekkel szemben. Parlamenti beszéde végén világossá tette, hogy „Európa bomlasztói, gyengítői” harcos ellenfelet fognak találni a személyében, ez pedig Orbán Viktor és a Fidesz számára felér egy hadüzenettel – fogalmazott.

Mint korábban írtuk, a Fideszt is (egyelőre) soraiban tudó Néppárt is megszavazza Von der Leyent.

A Néppárt támogatja Ursula von der Leyen megválasztását | Alfahír

Az Európai Parlament néppárti (EPP) képviselőcsoportja támogatja Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választását - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője Strasbourgban az EP keddi plenáris ülésén, a Von der Leyennel folytatott EP-vitában.