Itt az orosz Csernobil-sorozat előzetese

Itt az orosz Csernobil-sorozat előzetese

Turbó fokozatra kapcsolhattak az orosz gyártók, ugyanis néhány hónappal az HBO és a Sky Csernobil-sorozata után máris itt az előzetes az orosz változathoz, ami kicsit más megvilágításból meséli majd el az eseményeket.

Csernobil: mit ér a tudomány a politikával szemben?

A Trónok Harca farvizén evezett be és ebből gondolom, hogy még az HBO sem számított rá, hogy ekkora érdeklődésre tarthat számot a Csernobil. Pedig az öt részes minisorozat már az első két epizód után az élre tört, és a befejező részt követően is 9,6-os értékelést kapott az IMDB-n, beelőzve ezzel olyan TV-s legendákat, mint az Elit Alakulat, a Drót vagy épp a GOT.

A világszere óriási elismerést hozó HBO széria ugyanis nem nyerte el az orosz vezetőség tetszését, sőt még a betiltása is felmerült, miután az Oroszország Kommunistái párt erkölcstelenségre és rágalmazásra hivatkozva az alkotók feljelentését követelte. Szerintük a sorozat „ideológiai manipuláció, melynek célja a „a szovjet kormány és a szovjet nép képének becsmérlése és démonizálása”.

Az orosz állami és kormányközeli média egyébként már egy ideje tervezte, hogy sorozatot készít az atomerőmű balesetről, aminek alapállítása, hogy az CIA okozta azt. Az HBO Csernobilja körüli hypenak egy kicsit sikerült megsürgetnie a munkálatokat és biztosak lehetünk benne, hogy nagy érdeklődésre fog számot tartani az orosz változat is. Addig is nézzük az előzetest.

Csernobil orosz módra

Csernobil orosz módra