Közös ellenzéki polgármesterjelölt száll szembe a fideszessel Jászberényben is

""
Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért polgármesterjelöltje
Harmati András/Alfahír

Budai Lóránt mögé sorakoztak fel az ellenzéki pártok Jászberényben, így a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen is egyetlen érdemi kihívója lesz a fideszes polgármesterjelöltnek október 13-án. A hatékony együttműködés érdekében a jobbikos politikus a Közösen Jászberényért egyesület polgármesterjelöltjeként indul, a szervezet a helyi civilekkel és külsős szakemberekkel is aktívan együttműködik.

Budai Lóránt 2010 óta a Jobbik jászberényi önkormányzati képviselője, 2014-től pedig a megyei közgyűlés aktív tagja. Szerinte ez a tapasztalat biztosítja, hogy ha legyőzi fideszes kihívóját, akkor megfelelő hatékonysággal tudja majd a város fejlesztését megvalósítani. Igazi lokálpatrióta, a pénteki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

"Jászberényben születtem, Jászberényben élek és nem is kívánok innen elköltözni. Gondos gazdája csak az lehet a városnak, aki itt él és épp ezért nagyon sok mindent szeretnék új alapokra helyezni."

Elsőként az emberközpontúságot említette: a helyiek életét és nem a fideszes körökhöz tartozókét könnyítené. Kiemelten foglalkozna a várost egyre jobban ellepő külföldi vendégmunkások ügyével, de szakértők bevonásával a jászberényi vállalkozásokat is segítené.
 
A helyi fiatalokat bérlakásprogrammal és a szórakozási lehetőségek bővítésével tartaná a városban vagy csábítaná vissza, valamint faültetésekkel zöldítené a települést.
 
Az egyesület programja szeptemberben lesz bemutatva, együtt a –szintén együttműködésben jelölt- képviselői névsorral.
 

A polgármesterjelölt emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki összefogás már tavaly decemberben körvonalazódott azzal, hogy együtt léptek fel a rabszolgatörvénnyel szemben a munkavállalók érdekében. Később a sajtószabadság mellett sorakoztak fel közösen, majd lakossági fórumok sorát tartották, önkormányzati beadványokkal éltek.

Budai Lóránt szerint nekik köszönhető az is, hogy a Szent Erzsébet kórházban ösztöndíjprogram indulhat.

„Tegyük félre a pártpolitikát, és ideológiáktól mentesen próbáljunk meg tenni a városért, városlakókért, emberekért”

- fogalmazott, hozzátéve: a helyi lakosságot is be kívánják vonni a közéletbe, az egyesület várja az emberek tanácsait és meglátásait, mert Jászberényt valódi demokráciával szeretnék működtetni.

Harmati András/Alfahír

A Közösen Jászberényért egyesület munkájában külsős, civil szakemberek mellett a Momentum, az MSZP, a DK és a Jobbik képviselői is részt vesznek.

Budai Lóránt úgy fogalmazott,

„ahogy más településeken, úgy Jászberényben is olyan emberek ülnek immár tíz éve az önkormányzatban, akik nem az emberek érdekeit képviselik a kormánynál, hanem a kormány akaratát hajtják itt végre. Ezektől az emberektől kell visszavennünk az önkormányzatot és a várost”