Bocsánatot kért a mozgáskorlátozottakat megsértő Pesti Srácok-újságíró

Vésey

"Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!"

- ezzel a címmel olvasható Vésey Kovács László publicisztikája a Pesti Srácok oldalán.

A szerző a Coca-Cola cukormentes üdítőjét leszbikus és meleg párokkal reklámozó plakátok ellen lázadt, követelve, hogy hagyják élni az embereket, a kerekesszékesekkel próbálta párhuzamba helyezni ezt a sztorit. Vésey szerint ők sem büszkélkednek a betegségükkel, valamint őket is utálnák, ha egészséges gyerekek gerincét törnék el.

Bepereli a kerekesszékeseket sértegető Pesti Srácokat a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Bírósághoz fordul a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) amiatt, hogy a fideszes Pesti Srácok munkatársa, Vésey Kovács László a Coca-Cola plakátjai kapcsán ízetlen módon azt fejtegette, hogy "tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni", illetve "nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más".

Vésey most egy másik cikkben elnézést kért, azt írva, hogy nem célpontként, hanem hasonlatként szerepeltek a mozgáskorlátozottak a publijában. A Pesti Srácok viszont nem kíván belefolyni a "polémiába".