Két esztergomi civil szervezet civakodásából derült ki, hogy a Mi Hazánkból kilépett a városi és megyei képviselőjük is

Esztergom

Miután Esztergomban a Momentum, a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd megállapodott a közös októberi indulásban és a közös polgármester személyében, még egy új formáció jelentkezett be az ellenzéki szavazatokért. Az ebből kibontakozó polémiából kiderült: sem a városban, sem a megyében nincs már képviselője a Mi Hazánknak. 

Az ellenzéki pártok a Szeretgom Egyesületbe tömörülve vágnak neki az őszi önkormányzati választásnak, ahol Cserép Jánost jelölik a polgármesteri posztra. Most azonban bejelentette indulását az Egész Esztergom Egyesület is, amely az ex-KDNP-s Révfalvi Gergelyt szeretné látni a város élén. A június végén létrehozott szervezet elnöke a Jobbik színeiben közgyűlési mandátumot szerzett, majd a pártból 2018 végén a Mi Hazánk Mozgalomba átigazolt Stámusz Andrea, jelöltjeik között pedig ott van Zentai-Plajner Zsolt, aki a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés jobbikos képviselőjéből lett tavaly decemberben a Mi Hazánk városi vezetője. 

A Szeretgom szerint az újonnan feltűnt egyesület valójában a Fidesz érdekeit szolgálja azzal, hogy „megosztja az ellenzéki szavazatokat, az Egész Esztergom ezt természetesen tagadja. A hab a tortán, hogy a DK helyi elnöke – akinek pártja Cserép Jánost támogatja – Révfalvi mellett áll ki. 

A történet külön érdekessége, hogy a Szeretgom közleményéhez Zentai-Plajner olyan hozzászólást fűzött, amelyből kiderül:

már sem ő, sem Stámusz nem tagjai a Mi Hazánknak. 

"Nem is apró hazugsággal indul a mai Szeretgom közlemény, hiszen sem én sem Stámusz Andrea nem vagyunk tagjai a Mi Hazánk Mozgalomnak!"

- írja a Facebook poszt alatt a megyei képviselő, aki azt azonban nem tette hozzá, mikor és miért lépett ki Toroczkai László pártjából. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss