A szülői ágyak szervezője most ingyen légkondit hoz össze a kórházaknak

Klíma
Orosvári Zsolt/Facebook

Díjmentesen, ingyen beszereléssel jut klímaberendezésekhez az egyik fővárosi kórház – közölte Orosvári Zsolt, az országos hírű Ágyat az anyukáknak! akció ötletgazdája, akinek kezdeményezése során 400 modern kempingágyat osztottak ki kórházi gyermekosztályok számára, hogy a szülőknek legyen min aludniuk. Erre reagálva végül az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, évtizedes mulasztást pótolva 379 ágyat vásárolt az intézményeknek.

Orosvári Zsolt újabb jótékonysági akcióját az ihlette, hogy sajtóinformációk szerint a hazai műtők 33 százalékában, az intenzív osztályok 41 százalékában, a betegszobák 98 százalékban nincs hűtés, ez pedig nem csupán kényelmetlenséget okoz, hanem a magas hőmérséklet miatt egészségügyi szempontból, a fertőzések könnyebb terjedése okán is aggályos.

Az aktivista csütörtöki videójában arról beszélt, hogy tárgyalást folytatott az egyik legmagasabb minőséget nyújtó hazai klímakereskedő céggel, valamint egy országos kórházzal.

A tárgyalás során megállapodtak arról, hogy a cég két égési sebészeti osztály számára díjmentesen biztosít klímaberendezéseket, valamint vállalja azok beszerelését is. A gépek elhelyezése várhatóan még augusztusban megtörténik.

Orosvári Zsolt az Alfahír megkeresésére elmondta, hogy a Daikin típusú klímák forgalmazójától a Bethesda Gyermekkórház kap teremhűtést, és az akció más cégek bevonásával várhatóan Fejér megyében folytatódik a következő hét során.

Orosvári Zsolt
Fotó: Orosvári Zsolt/Facebook

Emlékezetes, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az egyik kormányinfó-sajtótájékoztatón megkérdőjelezte a klímahiányról szóló sajtóhíreket, majd azt mondta, hogy ahol nincs a műtőben hűtés, onnan jelezzenek a kormány felé, és megoldják. Az továbbra is kérdéses, hogy erre mikor és mekkora mértékben kerülhet sor, ugyanakkor a kormányzati ígéret is csupán a műtők speciális igényű klimatizálásáról szólt, más típusú kórházi osztályok fejlesztéséről nem.

Erre úgy tűnik, ismét civil adakozásból, valamint jótékony magáncégek felajánlásai által kerülhet sor.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

Médiamentes safe space a Fidesz politikusainak?
A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Stummer János, a párt országos kampányfőnöke értékeli a helyhatósági voksolás eredményét.