Merkel: új európai menekültügyi rendszerre van szükség

Új rendszerre van szükség az európai uniós menekültügyi szabályozásban, ezért helyes, hogy az Európai Bizottság megválasztott új vezetője foglalkozni kíván a témával - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben.

A német kormányfő Gitanas Nauseda litván államfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy vissza kell szorítani az illegális migrációt – írja az MTI összefoglalója.

Folytatni kell a tárgyalásokat az afrikai országokkal, elő kell mozdítani a békefolyamatot Líbiában és a politikai rendezést Szíriában, és továbbra is érvényesíteni kell az EU-Törökország menekültügyi megállapodást – közölte Angela Merkel.

Ezek mind fontos lépések, és ha megtételük után mégis jönnének

„migránsok vagy menekültek Németországba, akkor szükségünk van egy új mechanizmusra”, amely azonban világossá teszi, hogy az ügy valamennyi tagországot érinti, „mindenkinek a felelőssége”

 - tette hozzá a politikus.

Ezért ebben a kérdésben egyetért a Fidesz által is támogatott Ursula von der Leyen új bizottsági elnökkel, aki azt mondja, hogy újra neki akar futni az uniós menekültügyi szabályozás rendezésének.

sss
2019. Augusztus 19. | 09:53
páneurópai
sss
2019. Augusztus 19. | 08:53
Nap TV
sss
2019. Augusztus 19. | 09:53
páneurópai
sss
2019. Augusztus 19. | 08:53
Nap TV
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

Már a NATO is foglalkozik az embargókat kijátszó szervezett bűnözői körökkel.
Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.
Galbács Mihály kitálalt a gyulai városvezetés mutyijairól.