Tarlós nem veszi komolyan Karácsony Gergelyt

Tarlós István főpolgármester
MTI/Illyés Tibor

Tarlós István kormánypárti főpolgármester szerint az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről szóló elképzelés összeomlott.

A városvezető az MTI szerint felkészületlennek nevezte az ellenjelölteket, köztük Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét a köztévé szerdai reggel műsorában.

Tarlós István kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hírek szerint már hét ellenjelöltje is van, bármit is mond erről "kétségbeesetten" Karácsony Gergely.

Az egyetlen ellenzékijelölt-elmélet és -elképzelés összeomlott, ez ma már egy "humbuk" - hangoztatta.

Budapestnek jól áll a távolság

Budapestnek jól áll a távolság. Budapestnek nagylátószög, hegytető, lenyugvó nap kell. Mert Budapest amennyire szép egy távoli fotón a hídjaival, parlamentjével, hegyeivel, pont annyira ronda közelről. Sajnos, ez van.Valamiért az az alapvető igényesség hiányzik Budapestből, hogy részletekben is szép legyen, ne csak fejezetekben.

A főpolgármester magabiztosnak tűnik, és a Fidesz-propagandából ismert kommunikációs panelt követve a szakmai hiteltelenítés eszközéhez nyúlt: azt mondta, még nem nagyon fordult elő, hogy a főváros vezetéséért induló jelöltek annyira felkészületlenek legyenek, mint most.

Egyebek mellett pedig ismét a függetlenségét próbálta bizonyítani, amikor alaptalan lózungnak nevezte, hogy "kiszolgálja Orbán Viktort, kiszolgálja a Fideszt".