Megbüntette a Fehérvár a román védőt, mert nem akar a magyar válogatottban focizni

.

Miután Rus Adrián közölte, hogy nem hajlandó visszautasítani a román válogatottat a magyar kedvéért, ezért a MOL Fehérvár FC a tartalékokhoz száműzte. 

Kemény vádat fogalmazott meg Cosmin Contra, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető szerint a MOL Fehérvár FC román játékosa, Rus Adrián a magyar helyett inkább a román válogatottban szeretne focizni, ezért az együttese száműzte a hátvédet a tartalékok közé. 

Cosmin Contra egy román sportportálnak úgy fogalmazott, hogy

"Rus lejátszott két meccset, majd a második csapathoz irányították. Egyre kényesebb a helyzet, hiszen a magyar válogatott szeretné őt megszerezni. Beszéltem vele, elmondta, hogy nyomást gyakoroltak rá, mielőtt meghívót küldtem neki. Azt mondogatták: szükségünk van rád, bla, bla, bla… Jelezte a fehérváriaknak, hogy a román válogatottban képzeli el a jövőjét, ahol az U21-es csapattal már szép pillanatokat élt át. Miután beszélt velem telefonon, a klub reagált, elküldték a második csapathoz. Ennek ellenére meg fogom hívni, nagyon kedvelem a játékát, jó képességű labdarúgó" 

A Sport.ro portál egyébként úgy kommentálta a cikkét, hogy

Magyarország el akarja lopni Adrian Rust Romániától.

A fehérvári klub egyelőre nem reagált a vádakra, de a múlt hétvégén Rus Adrián a harmadosztályú tartalékcsapatban lépett pályára. 

A Szatmárnémetiben született Rus Romániában nevelkedett, majd 2015 augusztusában Magyarországra igazolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályú Fehérgyarmat játékosa lett. Fél évvel később a másodosztályban szereplő Balmazújvároshoz került, a csapattal a szezon végén a bajnokság második helyén végeztek, ezzel feljutottak az élvonalba. A 2017-2018-as évadban harminc bajnokin lépett pályára az NB I-ben, de a Balmazújváros végül kiesett az idény végén, így került a Sepsi OSK-hoz. Nyáron igazolt a fehérvári együtteshez.