Az amazóniai erdőtüzek megfékezéséért imádkozott Ferenc pápa, nemzetközi tanácskozást hívott össze

Amazonas
Twitter

Aggodalmát fejezte ki Ferenc pápa vasárnapi úrangyala imádságában az Amazonas-medencében pusztító erdőtüzek miatt. A katolikus egyházfő arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak a lángok mielőbbi eloltásáért, mert az amazóniai erdőségek létfontosságúak a bolygó számára.

"Mindannyian aggódunk az Amazóniát sújtó erdőtüzek miatt. Imádkozzunk azért, hogy egyesült erővel mielőbb sikerüljön megfékezni a lángokat"

Wikipedia

Az argentin származású Ferenc pápa szívén viseli az amazonasi erdők sorsát. Májusban fogadta Raoni indián törzsfőnököt, aki azért utazott Európába, hogy felhívja a figyelmet az Amazonas-medencében zajló erdőirtásokra. 2015 májusában kiadott enciklikájában a pápa bírálta azokat a gazdasági érdekeltségeket, amelyek kizsákmányolják az amazóniai erdőségeket.

Több száz újabb erdőtüzet észleltek az Amazonas-medencében

Három hete lángol a Föld tüdejének is nevezett esőerdő Brazília területén, a brazil űrkutatási hivatal most több száz újabb helyen észlelt lángoló területeken. Január óta 78 383 erdőtüzet jegyeztek fel szerte az országban, ami önmagában is több éves rekord, és a szakértők szerint elsősorban az erdőirtásra és a nagy szárazságra vezethető vissza.

Ferenc pápa októberre nemzetközi tanácskozást hívott össze, amelyen a püspökök az amazonasi erdőségek helyzetét fogják megvitatni.

(MTI)