Odaszúrt Putyinnak a lengyel elnök

Volodimir Zelenszkij, Andrzej Duda

Vissza kell állítani Ukrajna 2014 előtti területi egységét, Kijev a szuverenitás ügyében teljes mértékben számíthat Varsó támogatására – jelentette ki az MTI tudósítása szerint Andrzej Duda lengyel elnök szombaton az ukrán hivatali kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel közösen tartott varsói sajtóértekezleten.

Nevezzük a dolgokat nevükön: ukrán területek ma megszállás alatt vannak

– fogalmazott Andrzej Duda. Hangsúlyozta:

mindent meg kell tenni azért, hogy a Krím félsziget, Donyeck és Luhanszk megye újból Ukrajna teljes ellenőrzése alá kerüljön.

Aláhúzta: Lengyelország Moszkva iránti magatartása ebben a vonatkozásban egyértelmű: a nemzetközi jog betartatása végett folytatni kell a szankciók politikáját.

Volodimir Zelenszkij elnöki minőségében először tesz hivatalos látogatást Lengyelországban. Szombaton tárgyalásokat folytat lengyel politikai és gazdasági vezetőkkel, vasárnap pedig részt vesz a második világháború kitörésének évfordulóján tartandó varsói megemlékezéseken.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

Médiamentes safe space a Fidesz politikusainak?
A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Stummer János, a párt országos kampányfőnöke értékeli a helyhatósági voksolás eredményét.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.