Sneider: erős önkormányzatokra, fokozott biztonságra van szükség

Sneider: erős önkormányzatokra, fokozott biztonságra van szükség

A jelenleginél sokkal erősebb önkormányzatokat szeretne kiépíteni a Jobbik. A jobboldali párt szerint a Fidesz kiüresítette az önkormányzatokat, jogilag és gazdaságilag is háttérbe helyezték azokat, ezért nem képesek minden feladatukat elvégezni.

Sneider Tamás, a párt elnöke szerdán az ATV Start című műsorában arról is beszélt, hogy pártja a kezdetektől fogva érzékeny volt a társadalmi problémákra, ugyanakkor kitartanak amellett, hogy sokkal erősebb rendőri jelenlétre van szükség a településeken, hogy a lakosság biztonságérzete javuljon.

A leszakadó társadalmi rétegekkel, valamint a cigánysággal kapcsolatban Sneider Tamás azt mondta, olyan integrációra van szükség, ami egy gazdasági válság esetén sem engedné tovább súlyosbítani a problémákat.

Sneider Tamás egyelőre nem jelentette be, hogy indul-e a Jobbik őszi tisztújításán az elnöki tisztségért, ezt –mint mondta- majd az önkormányzati választások után fogja eldönteni. A pozícióért Jakab Péter frakcióvezető már hivatalosan bejelentkezett.