40 kilométerre vagyunk Budapesttől, 60 ezer forinttal keresnek itt kevesebbet az emberek

40 kilométerre vagyunk Budapesttől, 60 ezer forinttal keresnek itt kevesebbet az emberek

Dorogon 335 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból építhetnek munkásszállót egy francia cég miatt – mondta lapunknak Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője azon a helyen, ahova tervezik a három egységből álló létesítményt. A politikus szerint a jelenlegi tendenciák alapján vendégmunkások érkezhetnek majd Dorogra.

Nunkovics azt is kifejtette, hogy Dorog a rendszerváltás előtt komoly munkaközpont volt a bányáknak köszönhetően. Néhány multi és kisebb vállalkozások ugyan most is működnek a városban, de az önkormányzat célja, hogy Dorogot olyan centrummá tegye, mint volt évtizedekkel ezelőtt, viszont a saját csapdájukba estek a telekadó bevezetésével.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/a0c3tEeXFuw.jpg?itok=ddnZ86JE","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=a0c3tEeXFuw&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Nunkovics szerint munkaerőhiány esetén nem az a helyes reakció, ha keletről érkező vendégmunkásoknak építünk szállókat. A magyar fiatalok az alacsony bérek és a lakhatási válság miatt kényszerülnek elhagyni az országot, ennek a megoldásán kellene dolgozni inkább.

Jakab Péter is a helyszínen járt, a Jobbik frakcióvezetője úgy látja, reményvárás érhető tetten az önkormányzati választások előtt, a vidék félelemben van tartva a fideszes kiskirályok által, de a vidék élni akar. A politikus szerint magasabb béreket, jó egészségügyi ellátást és oktatást szeretnének az emberek.

Jakab kiemelte, hogy

40 kilométerre vagyunk Budapesttől, de itt már 60 ezer forinttal alacsonyabb a fizetés, mint a fővárosban.

Azt is hozzátette, a kormány nem a béremelésben, hanem az olcsó ukrán, török és mongol vendégmunkások behozatalában jár élen.

Jakabnak egy helyi választópolgár többek között arról beszélt, hogy megszakad a szíve, amikor látja, hogy a nyugdíjasoknak a boltban remegő kézzel kell számolnia a pénzt, hogy mi fér bele. Szerinte nem 9 ezer forintot kell adni nekik, hanem becsületes nyugdíjat, amiért megdolgoztak.

Jakab Péterhez egy iskolás srác is odament egy zacskó száraztésztával, emlékezve arra, hogy a politikus hasonló csomagot ajándékozott Orbán Viktornak: