Bukta Simonka a pert, amelyet azért indított, mert őt sejtették a 2018-as választási csalások mögött

Simonka György
Simonka György

Megszüntette a bíróság azt a magánvádas eljárást, amelyet a fideszes Simonka György indított a jobbikos László Attila Tibor ellen még 2018-ban. A Simonka szűkebb pátriájához tartozó Medgyesegyháza polgármesteri tisztségéért induló ellenzéki politikusnak az volt a "bűne", hogy még az országgyűlési választás előtt megosztott egy választási csalással kapcsolatos bejegyzést, amelyhez azt a kommentárt fűzte:

Sorra buknak ki a választási csalások Dél-Békésben, amelyek hátterében mindenki Simonkát sejti!

A László Attila Tibor által megosztott poszt lényege az volt, hogy egy Angliában élő magyar férfi interneten keresztül lekérte, hogy mely országgyűlési képviselőjelöltek ajánlóívén szerepel a neve. Kiderült, hogy több kamupártnál is szerepel a neve, annak ellenére, hogy

az ajánlásgyűjtés időszakában nem is tartózkodott Magyarországon.

A posztban arra utalt, hogy Simonka György és csapata álla a kamu aláírások mögött.

László Attila Tibor nem volt hajlandó bocsánatot kérni Simonkától az ellopott pénzek miatt
Facebook/László Attila Tibor

Simonka György rágalmazás miatt perelte be a poszt íróját és az ellenzéki politikust, azonban az előkészítő tárgyaláson már csak László Attila Tibor esetében tartotta fent a vádat. A fideszes országgyűlési képviselő azt szerette volna, ha a bejegyzés miatt bocsánatot kér, de ezt nem volt hajlandó megtenni. László korábban ezt azzal magyarázta, hogy 

Az itt élő lakosságnak szánt, de menet közben ellopott uniós pénzből kitömött családi bankszámlák és tízmilliós terepjárók hamis fényében tönkrement és elüldözött emberek miatt sem tenném meg soha. Egyébként is az ördöggel nem kötünk egyezséget, mert az ilyen szövetség kivétel nélkül a pusztulásba vezet és örök kárhozatra ítéltetik.

Már más dolga is van már Simonkának

Az idő őt igazolta, az eljárást ejtették, Simonka György és köre ellen pedig időközben vádat emeltek bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. 

A Battonyai Járásbíróság a szeptember 9-i tárgyalásról küldött idézésében hangsúlyozta, hogy a vádat ejtettnek tekinti, ha a vádló, azaz Simonka nem jelenik meg.

A csalással vádolt fideszes politikus ennek ellenére sem jelent meg, ezért az eljárást lezárták.

László Attila Tibort nem lepte meg Simonka távolmaradása. A döntés után arról beszélt, hogy a fideszes politikai ellenfelei nem először próbálták meg alaptalanul lejáratni.