Nemcsak az EU-ban, az oroszoknál is beszakadt az autóipar

autógyár

Oroszországban 118 ezer autó készült augusztusban, 3 százalékkal kevesebb tavaly augusztushoz képest. Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy az idei első nyolc hónapban 1,3 százalékkal nőtt az autógyártás, de az elkészült autók pontos számát nem hozta nyilvánosságra. 

Az orosz ipari és kereskedelmi miniszter a minap azt mondta, hogy a tavalyival nagyjából megegyező mértékben, legfeljebb 1,5 százalékkal nő az autógyártás az idén. Gyenisz Manturov elmondta azt is, hogy az idei első fél évben 784 ezer autó készült Oroszországban, ami 1,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Oroszországban augusztusban 145 ezer 545 új személyautót értékesítettek, ami 1,3 százalék csökkenés tavaly augusztushoz viszonyítva. Az idei első nyolc hónapban 1 millió 114 ezer 263 új autót adtak el Oroszországban, 2,3 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

(MTI)

Mélyrepülésben a német autóipar, nehéz időszak vár az összeszerelő üzemre is

Vagyis ránk. Az Erste elemzői szerint a német autóipar visszaesése a 2009-es válság időszakát idézi, ugyanakkor az akkori válsággal ellentétben - akkoriban a munkanélküliség növekedése, a háztartások által elkölthető jövedelem csökkenése és a hitelkínálat szűkülése volt a visszaesés oka - most az autóvásárlási szokások átalakulása áll a háttérben.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.