Nemcsak az EU-ban, az oroszoknál is beszakadt az autóipar

autógyár

Oroszországban 118 ezer autó készült augusztusban, 3 százalékkal kevesebb tavaly augusztushoz képest. Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy az idei első nyolc hónapban 1,3 százalékkal nőtt az autógyártás, de az elkészült autók pontos számát nem hozta nyilvánosságra. 

Az orosz ipari és kereskedelmi miniszter a minap azt mondta, hogy a tavalyival nagyjából megegyező mértékben, legfeljebb 1,5 százalékkal nő az autógyártás az idén. Gyenisz Manturov elmondta azt is, hogy az idei első fél évben 784 ezer autó készült Oroszországban, ami 1,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Oroszországban augusztusban 145 ezer 545 új személyautót értékesítettek, ami 1,3 százalék csökkenés tavaly augusztushoz viszonyítva. Az idei első nyolc hónapban 1 millió 114 ezer 263 új autót adtak el Oroszországban, 2,3 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

(MTI)

Mélyrepülésben a német autóipar, nehéz időszak vár az összeszerelő üzemre is

Vagyis ránk. Az Erste elemzői szerint a német autóipar visszaesése a 2009-es válság időszakát idézi, ugyanakkor az akkori válsággal ellentétben - akkoriban a munkanélküliség növekedése, a háztartások által elkölthető jövedelem csökkenése és a hitelkínálat szűkülése volt a visszaesés oka - most az autóvásárlási szokások átalakulása áll a háttérben.