Három hét után felébresztik a kómából a Forma-2-es horrorbalesetben megsérült Correrát

Spa-Francorchamps, baleset

Felébresztik a mesterséges kómából az amerikai Juan Manuel Correát, aki részese volt a francia Anthoine Hubert halálos balesetének három héttel ezelőtt a Forma-2-es sorozat belgiumi futamán.

A londoni kórház tájékoztatása szerint a 20 éves autóversenyző már nincs kritikus állapotban, de továbbra is az intenzív osztályon kezelik, és beletelik néhány napba, amíg teljesen visszanyeri az öntudatát.

Röviddel a tragédia után az ecuadori születésű Correa négyórás műtéten esett át, amely mindkét törött lábát érintette. Ezután komplikációk léptek fel, akut respirációs distressz-szindrómát (RDS), vagyis súlyos légzészavart diagnosztizáltak nála, így idáig mesterségesen lélegeztették. A maradandó károsodás elkerülése végett mihamarabb újra meg kell műteni a lábát, ehhez azonban pillanatnyilag még túl gyenge a tüdeje.

Anthoine Hubert a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd szerencsétlenségére a pályára visszasodródó autójába teljes sebességgel belerohant Correa. Az ütközés következtében Hubert kocsija kettétört. A versenyzőt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. Correának mindkét lába eltört, és a gerincvelője is megsérült.

(MTI)

Forma-3-asok emlékeztek a tegnap elhunyt Anthoine Hubert-re

Anthoine Hubert-re, a tegnap balesetben elhunyt Forma-2-es pilótára emlékeztek az eggyel alacsonyabb géposztályban versenyző társak és csapataik vasárnap délelőtt. A rajtrácson Hubert édesanyja és testvére a 22 évesen elhunyt versenyző sisakját tartották. A főhajtáson tiszteletüket tették F1-es csapatfőnökök és versenyzők is.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss