Fideszes logika: Ivókút épül a szoci városban? Csak nem a migránsoknak?

facepalm

Annyira beakadt a „migráncsos” gyémánttű a Fidesz bakelitlemezén, hogy az már a józan ész rovására megy. Történt ugyanis, hogy az MSZP-s vezetésű Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt Brüsszelben járt, ahol két másik baloldali képviselővel, a szocialista Ujhelyi Istvánnal, valamint a DK-s Dobrev Klárával is találkozott.

Számos kérdés előkerülhetett volna, a hétvégi családi ebédtől a következő uniós költségvetési cikluson át akár a 2010 előtti szocialista kormányok korrupciós ügyeiről is beszélgethettek (volna), de Fenyvesi Gábor fideszes jelölt – A tanúból Virág elvtársat idézve – „a torkánál ragadta meg a kérdést”.

Fenyvesi ugyanis

csalhatatlan logikával

azt kérdezi, hogy a röszkei tranzitzónától, illetve a mindent IS megállító határkerítéstől több mint 250 kilométerre levő nógrádi megyeszékhely első embere vajon nem az illegális migránsok pénzért történő befogadásáról egyeztetett-e.

Ennek „bizonyítására” pedig mi sem szemléletesebb, mint egy kampányberuházás: a salgótarjáni ivókutak. Nem csalás, nem ámítás, egy úgynevezett komoly kormánypárti politikus szájából elhangzott az alábbi veretes mondat:

A városban hirtelen a kampányban épülő ivókutak, azok a migránsok befogadását szolgálják-e?

Ebben az a jó, hogy az „épülő ivókutak” kifejezés helyére bármilyen szóösszetétel behelyettesíthető, illetve politikai szimpátiától függően a „migránsok befogadása” helyére is beilleszthető például a „Mészáros Lőrinc gazdagodása” vagy éppen az „Orbán Viktor lelki nyugalma” is.

Hogy a kettő között fennálljon egy hangyányi logikai kapcsolat is, az a mai magyar közbeszédben egyáltalán nem feltétel.

(444 után)