Egy színpadon szólalhat fel Karácsony és Tarlós

Egy színpadon szólalhat fel Karácsony és Tarlós

A Város Mindenkié csoport által évente megszervezett Lakásmenetre kilencedik alkalommal kerül sor október 6-án vasárnap. A menet célja, hogy felhívja a figyelmet a fővárosban és a nagyvárosokban egyre súlyosabbá váló lakhatási válságra, valamint arra, hogy mindeközben az állam, a főváros és számos önkormányzat milyen felelőtlenül bánik ingatlantulajdonával, ahelyett, hogy a helyi lakosok számára létesítene új bérlakásokat vagy közösségi tereket.

A menethez idén már több szervezet is csatlakozott, köztük a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos ifjúsági tagozata vagy a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete. 

A menet szervezői a közelgő önkormányzati választások kapcsán kedden délelőtt felkérték Karácsony Gergely és Tarlós István főpolgármester-jelölteket, hogy szólaljanak fel a rendezvényen és ismertessék, ők mit tennének a lakhatási válság felszámolása ellen. Választ egyelőre még nem kaptak, de amennyiben a jelöltek elvállalják, az azt jelenti, hogy ha a vita nem is valósul meg kettejük között, de egy témában végre mindkettőjük álláspontját megtudhatja a lakosság.