Még a munkaterületet is átadja Szombathelyen a Fidesz

Még a munkaterületet is átadja Szombathelyen a Fidesz

Puskás Tivadar, Szombathely fideszes polgármestere - bár nem indul újra - azért megbízható harcostársként mindent belead a kampány utolsó hetében.

Az Ugytudjuk.hu összeállításából kiderül, hogy Puskás Illés Károly alpolgármester társaságában a héten átadja a dozmati víztározót (amihez mint kiderült, Szombathelynek semmi köze), illetve egy orvosi rendelőt, aminek viszont a nemrégiben elkezdett, de így is 3 évet csúszott, Egészségügyi Alapellátóban kellett volna helyet kapnia, ám azt csupán csökkentett műszaki tartalommal tudják megépíteni, mivel az eredeti tervekhez képest nincsen rá elég forrás - írja a portál.

A java azonban csak most jön. A csinos kis ünnepségek keretében átadott földutak országában is tudnak még meglepetést okozni: Puskás ugyanis szerdán egy játszótér, csütörtökön pedig a Képtár munkaterületét adja át. 

Előbbi azért is pikáns, mert a játszótér építéséhez szükséges összeget az ellenzéki többségűvé vált közgyűlés szavazta meg, míg a munkagödör átadására siető Puskás és Illés Károly alpolgármester nem. A Képtár építése ehhez képest már az ingerküszöböt sem lépi át: az építkezésre ugyanis a város már 2017. december 6-án megkapta a pénzt...

Végül pénteken átadják a Sportligetet, megint. A munkát Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt cége a Prenorral korzonciumban nyerte el. Bár a teljes terület átadása csak most történik meg, korábban már részlegesen átadták a salakos focipályákat. Azért volt némi probléma a munka minőségével, a kispályás bajnokságban résztvevő csapatok, nem egyszer emeltek szót a körülmények miatt. A pályák gyakorlatilag használhatatlanok voltak jó ideig - írja az Ugytudjuk.hu. 

Mint ismert, a szombathelyi közéletnél jelenleg nincs szórakoztatóbb ma Magyarországon. A városban idén év elején elvesztette a többséget a Fidesz, miután a rabszolgatörvény kapcsán kiszállt a buliból a kormánypártokkal addig együtt mozgó Pro Savaria-s Molnár Miklós. 

Azóta az ellenzék gyakorlatilag átvette az irányítást a városban. A meglehetősen szokatlan helyzet ráadásul előhozta a Fideszen belüli ellentéteket is:

Miután kiderült, hogy Koczka Tibor, a város másik - fideszes - alpolgármestere nem indulhat újra a körzetében, a politikus úgy döntött, hogy függetlenként méreti meg magát az őszi önkormányzati választáson.

Végleg kettészakadt a szombathelyi Fidesz: független polgármester-jelöltként indul ősszel a fideszes alpolgármester

Független jelöltként indul el Koczka Tibor, Szombathely fideszes színekben megválasztott alpolgármestere. - adja hírül a Nyugat.hu.A politikus keddi sajtótájékoztatóján elmondta: "a pártok és helytartóik háborúskodása helyett békét és együttműködést" kínál. Koczka 2014-ben még a kormánypárt helyi listavezetője volt, az elmúlt öt évben pedig alpolgármesterként dolgozott a városban.